Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RED BULL CLIFF DIVING

Spektakl na Starom mostu: U Mostaru padale desetke

Red Bull Cliff Diving
Foto: Promo
1/7
25.08.2019.
u 22:52

U pauzi između skokova, ovacije publike izazvao je revijalni nastup članova Red Bull Skydive Teama iz Austrije, koji su nakon skoka iz aviona s padobranima prošli ispod Starog mosta i sletjeli u Neretvu

Rhiannan Iffland i Constantin Popovici su pobjednici Red Bull Cliff Diving postaje Svjetskog prvenstva 2019 održanog u Mostaru. Iffland je ujedno obranila i ukupnu titulu, kao i Gary Hunt, kojem je za to bilo dovoljno drugo mjesto. Pred rekordnim brojem gledatelja, najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu su petu godinu zaredom na Starom mostu priredili spektakl za pamćenje.

Više od 20 000 gledatelja je u protekla dva dana pratilo šesto, pretposljednje natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019. održano na Starom mostu. Na mostarskom ‘čelopeku’, ljubitelji skokova su se izmjenjivali na platou ispod Starog mosta, ali i stijenama na obalama Neretve, krovovima obližnjih kuća, na terasama restorana i kafića te na susjednom Lučkom mostu.

Sjajnu atmosferu majstorski su podizali Stihi i Gaga iz sarajevskog hip-hop benda Helem Nejse koji su uz Zorana Filičića, novinara i komentatora talijanskog Sky Sporta, imali ulogu voditelja.

Nakon jučerašnjeg prvog dana i prve dvije serije skokova, pred današnje finale vodeći su bili Australka Rhiannan iffland u ženskoj i Meksikanac Jonathan Paredes u konkurenciji muškaraca.

Trostruka pobjednica, Iffland, u Mostaru je projurila kroz natjecanje i konačno došla do svoje prve pobjede na Starom mostu, kojom je zapečatila svoju četvrtu ukupnu titulu u seriji. Ona je ove godine oborila sve moguće rekorde, a i današnje natjecanje je završila skokom za koji je dobila čak četiri desetke, što nijednoj drugoj skakačici nije pošlo za rukom. Narednog mjeseca u Bilbau (Španjolska) ima priliku zaokružiti prvu ‘savršenu sezonu’ u povijesti prvenstva odnosno ostvari pobjede na svim postajama.

“Zaista je posebno osigurati titulu već na pretposljednjoj stanici. Završiti natjecanje s četiri desetke je nevjerojatno i mislim da sanjam. Sljedeći cilj mi je pobijediti u Bilbau i doći do ‘savršene sezone’, posebno nakon što sam konačno pobijedila u Mostaru”, rekla je oduševljena Iffland nakon pobjede.
    
Drugo mjesto pripalo je Amerikanki Eleanor Townsend Smart, dok je treća bila Kanađanka Lysanne Richard, pobjednica prvog natjecanja za žene u Mostaru 2016.

Natjecanje muškaraca donijelo je pravi triler u kojem su padale desetke, a skakači su se mijenjali u vodstvu. Gary Hunt, koji je nakon prvog dana bio tek deseti, s dva fenomenalna skoka se u finalu natjecanja uspio probiti do vrha. No, onda je na scenu stupio Rumunj Constantin Popovici i za pobjedu na Starom mostu ponovio Huntov povijesni pothvat s prošlog natjecanja u Bejrutu - za fantastični skok u četvrtoj seriji dobio je desetke od svih pet sudaca. Miljenik mostarske publike Paredes u zadnjem skoku nije uspio nadmašiti Rumunja i završio je treći.

“Jako sam sretan što sam se vratio u formu. Posebno sam sretan zbog posljednjeg skoka. Nekad znate da ste dobro skočili, ali niste sigurni da je bilo toliko dobro. No, kad sam izronio i vidio svih pet desetki, pomislio sam ‘Da, to je baš ono što sam želio’”, izjavio je Popovici, koji se na najbolji mogući vratio nakon tromjesečnog oporavka od ozljede.

Hunt je ipak slavio u Mostaru, jer mu je drugo mjesto bilo više nego dovoljno da osigura obranu titule.

„Puno mi znači to što sam titulu zapečatio baš na ovom mjestu, koje je jako posebno. Sad mogu opušteno ići u Bilbao i imati dobru borbu s Constantinom tamo“, izjavio je sad već osmostruki prvak.

U pauzi između skokova, ovacije publike izazvao je revijalni nastup članova Red Bull Skydive Teama iz Austrije, koji su nakon skoka iz aviona s padobranima prošli ispod Starog mosta i sletjeli u Neretvu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije