Naslovnica Sport domaći nogomet

Špehar i službeno predsjednik Osijeka

Klupski skupštinari Osijeka potvrdili su Roberta Špehara za novog predsjednika, a Izvršni odbor Gordana Matkovića za direktora, dok je mjesto sportskog direktora zasad ostalo upražnjeno.
29. kolovoza 2010. u 20:30 0 komentara 47 prikaza
\'26.08.2010.Osijek,Hrvatska,nk Osijek dobija novog predsjednika,Robert Spehar  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL\'
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ta će funkcija ionako ubuduće biti formalna, navodno će na nju biti imenovan Goran Popović, jer je jedan od Špeharovih uvjeta da preuzme klub bio da se ugovorom definira kako je u djelokrugu njegovog posla i rad sa strukom, odnosno posao koji obavlja sportski direktor.

- Nisam previše dvojio da prihvatim funkciju. Tri generacije Špehara već su pedeset godina bez prekida u Osijeku i zato ću raditi 24 sata dnevno jer Osijek ne smatram klubom već svojim životom. Bit ću predsjednik novog tipa, za razliku od svojih prethodnika preuzet ću još više obveza - kazao je prvi predsjednik nekog hrvatskog prvoligaša koji je na čelo kluba došao iz kopački.

Špehar je navijestio puno promjena, cilj mu je vratiti navijače na tribine, a u Gradski vrt klupske legende.

 - Svima ću staviti na znanje da više nema politike u klubu već da ga vodi sportaš. Neće biti lako nabaviti novce, ali pokucat ću na sva vrata u gradu i tražiti pomoć od svakoga tko voli Osijek - kazao je Špehar.

Klub preuzima u solidnoj financijskoj situaciji, od transfera Domagoja Vide podmirena su sva dugovanja igračima, trenerima, dobavljačima, radnoj zajednici, a još je nešto novca i ostalo na računu. Međutim, poput svojih prethodnika nasljedio je uteg težak čak 97 milijuna kuna koji se vuče od 1996. godine od kada je klupski žiro račun blokiran.

Svečanosti primopredaje dužnosti prethodila je zanimljiva rasprava. Navijači, naime, nisu propustili priliku da posljednji puta "očešu" bivšu klupsku upravu. Zasmetao im je postotak Vidina transfera, 14 posto ili 2,4 milijuna od nešto više od 17 milijuna zarađenih kuna, koji je pripao menadžeru Borisu Živkoviću.

 - Zanima me kome i koliko para? - pitao je izvjesni skupštinar.

 - Posao je apsolutno čist. Niti jedan posao nije napravljen, a da nije plaćena pripadajuća provizija menadžeru, 10 ili 14 posto ovisno o vrijednosti posla - odgovorio je bivši direktor Mile Dumančić.

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.