Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽNICA Četiri hrvatska reprezentativca bit će sljedeći mjesec u izlogu

Spartak za Pletikosu traži šest milijuna eura

31.12.2008.
u 10:08

Stipe Pletikosa i Danijel Pranjić trenutačno su najtraženiji hrvatski reprezentativci, jedini za koje postoji šansa da ove zime promijene klubove. No, ako se to dogodi i samo jednome od njih, bit će to iznenađenje jer se radi o vrlo skupim igračima, koje mogući poslodavci ne bi mogli koristiti u europskim utakmicama budući da su Stipe i Danijel igrali u Uefinoj ligi.

Stipe Pletikosa bio je ove godine najbolji igrač Spartaka, u reprezentaciji je cijelu godinu branio vrlo dobro i za njega je zainteresirano nekoliko engleskih klubova. Stipin je jak adut i čovjek koji ga zastupa, Marko Naletilić, prodoran i ugledan menadžer s poznanstvima u najvećim klubovima.

Rusi rade s Englezima
- Spartak bi prodao Pletikosu samo ako bi za njega dobio pravu ponudu, najmanje šest milijuna eura - kazao je Naletilić, koji u tišini priprema pistu za Stipino uzlijetanje iz Moskve.

U Dinamu vrijedi samo Mandžukić


Ne pamti se tako slab interes za Dinamove igrače. Modri će sada prodati samo Mihaela Mikića, samo zato što on na tome inzistira jer mu je ovo zadnji vlak za unosan ugovor u inozemstvu. U Dinamovoj svlačionici sada je samo jedan pravi dragulj, Mario Mandžukić. No, trenutačno vrijedi mnogo manje nego prije godinu dana kada ga je, nakon briljantne igre u Amsterdamu, tražilo pola Europe. Mamić će pričekati da Mandžo
nastupima za reprezentaciju stekne uvjete za radnu dozvolu u Engleskoj, jer je najbolje poslove sklopio na Otoku.

Pletikosina prodaja u Englesku bio bi samo logičan nastavak Spartakove serije transfera na Otok. Rusi su Manchester Unitedu prodali Nemanju Vidića za 10,5 milijuna eura i na njemu su bili u plusu čak pet milijuna, dok su za svoj proizvod, Romana Pavljučenka, od Tottenhama dobili više od 17 milijuna eura. Pletikosu su, podsjetimo, doveli za 2,5 milijuna.

Danijel Pranjić igrao je senzacionalno za Heerenveen i za njega je također veliko zanimanje, no cijena je ogromna - 10 milijuna eura. Kao što je bila i pri prodaji dvojice posljednjih Heerenveenovih zvijezda: Sulejmanija za 16,5, te Alvesa za čak 17 milijuna eura.

Od ostalih hrvatskih zvijezda, Ivica Olić trebao bi potpisati za Bayern, u koji bi prešao na ljeto, a Darija Srnu samo bi astronomska ponuda mogla maknuti iz Donjecka. Dakle, opet bi u igri trebao biti veliki engleski klub, spominje se Tottenham.

U zimi samo Pokrivač
Ponudu od 10 milijuna eura čeka i Hajduk, za najboljega strijelca lige Nikolu Kalinića. Još jedna SF priča. Realniji je transfer u ljeto, kao i u slučaju Ivice Križanca, pola godine prije isteka ugovora sa Zenitom.

Podsjećamo, u prošlozimskom prijelaznom roku iznenađujuće je prodan samo jedan hrvatski reprezentativac. Monaco je kupio dinamovca Nikolu Pokrivača za tri milijuna eura. Mamić je u siječnju sjajno tržio i s Beșiktașem prodavši mu već zaboravljenoga Schildenfelda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije