Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Spartak nakon 16 godina prvak Rusije, Caktaš zabio dva gola

Foto: Press Association/PIXSELL
07.05.2017.
u 22:23

Spartak je od 1992. do 2001. godine osvojio devet od prvih 10 naslova prvaka Rusije, a na jubilarni 10. čekali su čak 16 godina.

Nogometaši Spartaka iz Moskve u nedjelju su i službeno osvojili svoj 10. naslov prvaka Rusije, a ukupno 22. naslov državnog prvaka u svojoj povijesti nakon što je Zenit iz Sankt Peterburga neočekivano izgubio sa 0:1 (0:0) na svom terenu od Tereka iz Groznog u susretu 27. kola.

Nakon takvog raspleta u Sankt Peterburgu, Spartak, koji je u subotu svladao Tom sa 1:0, ima nedostižnih 10 bodova više od drugog CSKA, a 11 više od trećeg Zenita s obzirom da su do kraja sezone ostala još tri kola.

Spartak je od 1992. do 2001. godine osvojio devet od prvih 10 naslova prvaka Rusije, a na jubilarni 10. čekali su čak 16 godina.

Hrvatski veznjak Mijo Caktaš bio je junak 2:1 (1:1) pobjede Rubina iz Kazana protiv Ufe postigavši oba gola u preokretu svoje momčadi. On je u 37. minuti iskoristio 11-erac za 1:1, a u 53. pogodio za konačnih 2:1. Rubin je sada osmi na ljestvici sa 35 bodova, jednim manje od sedme Ufe.

Freiburg bolji od Schalkea, remi HSV-a i Mainza

U susretu 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva Freiburg je pobijedio Schalke 2:0, dok su HSV i Mainz igrali bez golova.

Pobjedu Freiburgu donio je Florian Niederlechner golovima u 22. i 31. minuti iz kaznenog udarca.

Freiburg je ovom pobjedom skočio na peto mjesto koje vodi u Europsku ligu.

U drugom susretu HSV i Mainz su pred 53,915 gledatelja odigrali bez pogodaka.

Bio je to okršaj susjeda iz donjeg doma ljestvice nakon kojeg oba kluba mogu biti nezadovoljna. HSV je ostao na 16. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije sa 34 boda koliko ima i Mainz stepenicu više. Ingolstadt na 17. mjestu ima četiri boda manje i još uvijek se nada prvoligaškom spasu. Posljednji Darmstad je već drugoligaš.

Bayern je osigurao naslov prvaka, na drugom mjestu je RB Leipzg sa 66 bodova, a treća je Borussija Dortmund sa 60 bodova.

Dinamo - Oleksandrija 6-0, Vidi 90 minuta

rvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za kijevski Dinamo koji je u susretu 28. kola Lige za prvaka ukrajinskog prvenstva na svom terenu svladao Oleksandriju sa 6:0 (3:0).

Dinamo je četiri kola prije kraja prvenstva na sigurnom drugom mjestu sa 61 bodom, 14 manje od Šahtara koji je 3:2 pobjedom protiv Zarje u subotu osigurao naslov prvaka, a 19 više od treće Zarje. Oleksandrija je peta sa 37 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije