Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Španjolska se osvetila Talijanima i prekinula njihov nevjerojatan niz bez poraza!

Foto: Reuters
1/2
06.10.2021.
u 22:58

Aktualni europski prvaci izbacili su furiju u polufinalu Eura ovog ljeta, a sad je situacija obrnuta, ali u polufinalu Lige nacija. Ferran Torres briljirao je s dva pogotka za Španjolce.

Španjolska je prvi finalist nogometne Lige nacija, do toga je stigla nakon pobjede na San Siru 2:1 protiv Italije, aktualnog europskog prvaka. U finalu će Španjolci igrati protiv pobjednika dvoboja Francuska - Belgija.

Španjolska je tako uzvratila azzurrima za poraz u polufinalu Eura, ali je ujedno prekinula dugački, rekordni pobjednički niz Italije koja je izgubila nakon čak 37 susreta bez poraza. Isto tako, ovo je Talijanima bio prvi poraz u povijesti na San Siru.

Na susretu je prvo zaprijetila Italija, u 5. minuti je udarac isprobao Chiesa, no španjolski vratar Unai Simon nije imao problema s tim.

Kao i uvijek kada igra Španjolska tako je i ovaj put furija dominirala posjedom i vrlo brzo počela kontrolirati situaciju na San Siru. Počeli su potom i Španjolci prijetiti. Prvo je u šansi bio Oyarzabal, a onda je isti igrač asistirao, a Ferran Torres majstorski okončao akciju u 17. minuti za 1:0 Španjolske.

Dosta bolji dojam je ostavila Španjolska u uvodnih 20-ak minuta, ali su se tada počeli buditi i europski prvaci koji su u 34. i 35. minuti imali dvije sjajne šanse za izjednačenje. Prvo je Bernardeschi, iskosa, pucao vrlo lukavo u bliži kut bez uspjeha, a u sljedećem napadu je Insigne dobio savršenu loptu na desetak metara te je imao samo španjolskog vratara ispred sebe. No, topovski je pucao - neprecizno.

Foto: Reuters

U završnom dijelu prvog poluvremena Italija je dodatno potonula. U 42. minuti je Bonucci, zbog udaranja laktom Busquetsa, dobio drugi žuti karton, a u nadoknadi je opet proradila veza Oyarzabal - Ferran Torres za 2:0.

S istim brojem igrača Španjolska je znala držati loptu u svojim nogama, a sve je Španjolcima bilo još lakše s igračem više u nastavku susreta.

Nije furija imala velikih potreba zabiti treći gol, već je uspavala igru, makar su Talijani pokazali da i brojčano inferiorni mogu iz kontranapada opasno zaprijetiti. No, i u takvom odnosu snaga Španjolska je imala najbolje šanse. U 63. minuti je Oyarzabal glavom pucao tik pored talijanske vratnice. U 78. je, pak, meč-loptu imao Alonso, ali je fantastično reagirao Donnarumma.

U 83. minuti atmosfera na San Siru je eksplodirala. Sve je potaknuo sjajni Federico Chiesa koji je na sredini travnjaka ukrao loptu, istrčao kompletnu kontru, a dobro ga je pratio Pellegrini koji je završio akciju za 1:2. Do kraja je Italija ipak bila daleko od potencijalnog izjednačenja i produžetaka, a Španjolska je zasluženo izborila finale.

U četvrtak (20:45 sati) u Torinu se igra drugi polufinalni ogled, a sastaju se Francuska i Belgija. U nedjelju se igra utakmica za treće mjesto (15 sati), kao i finale (20:45 sati).

Ključne riječi

Komentara 1

NI
Nini istrijan
11:32 07.10.2021.

Potpuna zasluzena pobjeda Spanije koja je igrala tika tacu (65% posjed lopte)protiv defanzivne Italije.Rezultat je trebao biti barem za jos 2 gola veci u korist Spanije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije