Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Špijun" furije

Španjolska igra na 50 posto, a krivac za to je Del Bosque

'07.05.2010.Split - Prvi medjunarodni U17 za juniore,turnir u nogometu Kup Sv Duje. Dinamo-Slavia.Slaven Bilic i Goran Vucevic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
30.06.2012.
u 10:39

Italija će taktički odigrati odlično, a Prandelli će se vratiti sustavu s trojicom u zadnjoj liniji koji je koristio u prvoj utakmici

Jedan od najvećih hrvatskih poznavatelja španjolskog nogometa Goran Vučević, koji je "furiju" poručio u detalje, nije iznenađen što svjetski i europski prvaci igraju finale. Ali, nije oduševljen onim što Španjolska igra na ovom Euru.

– O njima se sve zna, radio sam detaljnu analizu njihove igre i igrača, ulazio u stvari koje se i ne vide. Tražio sam najsitnije detalje o igračima, sve kako bi ih Hrvatska "ubola". Ono što Španjolska igra na Euru predstavlja nekih pedeset posto njihovih mogućnosti. I takvi su ušli u finale, strah me pomisliti kakvi bi bili da su na svome nivou – kaže Vučević.

Smatra da izbornik Vincente del Bosque griješi u izboru igrača.

– Izbornik je glavni krivac za ovakvo stanje, njegove su pogreške glavni razlog što Španjolska ne igra onako kako zna. Ovi igrači imali su iza sebe zahtjevnu sezonu, španjolska je liga izuzetno teška, ovoj momčadi treba svježe krvi. Tvrdoglav je u toj nakani da igra bez napadača, na klupi drži Torresa i Llorentea, a to nije dobar potez. Neću ni spominjati koliko im igra izgleda drugačije kada su unutra Navas i Pedro. Španjolska jednostavno nema u cijelom kadru lošeg igrača, a to Del Bosque loše koristi – oštro je Vučević secirao Del Bosquea.

U finalu, drži bivši Hajdukov trener i skaut Hrvatske za Španjolsku, nema favorita.

– Nikada u finalu nema favorita. Uvjeren sam da će Italija biti dobra, taktički odigrati odličnu utakmicu i da će se Prandelli vratiti onom sustavu s trojicom u zadnjoj liniji koji je koristio u prvoj utakmici. Prandelli sada tvrdi da je Španjolska favorit, ali to je pila naopako, želi na njih prebaciti psihološku odgovornost, želi da njegovi igrači budu opušteni. A Španjolska mora ubaciti nove igrače, prema mome mišljenju u igri moraju biti i Torres i Pedro i Navas – rekao je Vučević.

U Kijevu će se igrati "hrvatski finale". Momčadi koje su nas izbacile odlučuju o prvaku Europe.

– Tek sada se vidi kakvu smo skupinu imali. O Španjolskoj smo sve znali, ali znali smo i da je Italija odlična, nisu nas zavarali njihovi slabiji rezultati u pripremama. Italija je protiv Španjolske u onoj prvoj utakmici odigrala bolje nego što je to napravila Hrvatska – kaže Vučević.

Kod nas se vode rasprave jesmo li trebali prije jurnuti protiv Španjolske, jesmo li trebali biti odlučniji.

– Nakon utakmice sreo sam Arsena Wengera koji mi je rekao da smo bili odlični, kazao mi je da smo mogli i morati kazniti Španjolsku, ali nam je nedostajao igrač u napadu. E, to ima Italija, Cassano i Balotelli uvijek su opasni. Hrvatska je protiv Španjolske odigrala taktički odlično, Slaven Bilić nije pogriješio ni u čemu. Nemojte zaboraviti da Španjolska igra odličnu obranu na ovom Euru, primili su samo gol protiv Italije. A ta obrana počinje još na protivničkim stoperima, brzo oduzmu loptu i krenu u napad na nepostavljenu obranu. Nama je nedostajao jedan sprinter koji polukružno dolazi naprijed, da smo imali igrača profila Jarnija ili Bokšića, onda bi to bila neka druga priča. Rakitić je manirom sprintera jednom došao u prigodu, a on ipak nije taj profil igrača – zaključio je Vučević.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:53 30.06.2012.

s 50% su pobjedili Hrvatsku s 1-0 kada je Hrvatska igrala s 100%???? Ma tko ovo nas za****va???

SA
sampras
21:14 30.06.2012.

Goran Vučević nije doma mogo niti Karlovac dobiti a sada tu nešto glumata. Vjerujte ti su mi najači nikakvi treneri a zato su im stručne analize za popizditi. Španjolska je u finalu a da on vodi španjolce nebi ni bili na EURU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije