Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNIČKI TABOR

Španjolci: Trpjeli smo, ali slavili, sladak je okus ove pobjede

'Vincente Del Bosque, Spain manager Photo: Press Association/Pixsell'
'Joe GiddensPress Association/Pixsell'
18.06.2012.
u 23:34

- U svlačionici nakon utakmice nije bilo velikoga slavlja - kazao je Xabi Alonso

Brk Vicentea del Bosquea zatitrao je od osmijeha na konferenciji za novinare. Obrisao je znoj s čela, a onda kazao:

Jeste li imali sreće ili je zasluženo?

- Vrlo teška utakmica, dosta smo "trpjeli" protiv Hrvata. Međutim, imali smo veći posjed lopte, većinu utakmice kontrolirali, dok su Hrvati bili opasni u nekoliko situacija.

Zašto ste zamijenili Torresa Fabregasom?

- Uočio sam da imamo u napadu poteškoća s visokom obranom Hrvata, želio sam više dubinskih lopti, te više proboja po desnoj strani. Zato sam stavio Navasa i to je bilo odlučujuće.

Što ste igračima rekli u poluvremeu, s obzirom da ste imali nepovoljan rezultat?

- Znali smo da nam igra bez pogodaka može biti opasna, no unaprijedili smo igru u drugom poluvremenu i zasluženo smo prvi u skupini. Ostajemo dosljedni našoj filozofiji igre.

Iniesa je opet bio najbolji?

- Nije bio onako izvrstan kao prije, ali njegova igra bila je  ipak klasično dobra. Veliki je njegov doprinos ovoj pobjedi.

Koga želite u četvrtfinalu?

- Nemam posebnih želja, svejedno mi je, Ukrajina, Engleska ili Francuska.

Španjolska je sada neporažena devet utakmica zaredom na EP-ima i samo im jedna utakmica nedostaje da izjednače rekord koji zajedno drže Nizozemci, Talijani i Nijemci. Furija sada nije izgubila 17 službenih utakmica zaredom, a rekord im je 24.  I dok je Ivan Rakitć bio naš tragičar, njegov suigrač iz Sevilla Jesus Navas bio je španjolski junak.  

- Duboko smo vjerovali u ovu pobjedu. Imali smo vrlo težak posao, zato što Hrvati igraju vrlo slično nama. Ipak, utakmicu smo dobili na iskustvo i sada jedva čekamo sljedeću - kazao je Navas.  

- Hrvati su stalno bili iza lopte i jako su nam otežali posao. Iznimno smo sretni zbog ove pobjede i uzbuđeni što ćemo ponovno igrati u četvrtfinalu. Tko god nam došao, bit će to velika reprezentacija i vrlo jak suparnik. Morat ćemo igrati bolje nego večeras - kazao je David Silva.  

Hrvatska reprezentacija na svim je EP-ima do sada (1996., 2004., 2008., 2012.), postigla po četiri pogotka, a dva puta joj je to bilo dovoljno za četvrtfinale.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:44 18.06.2012.

spanjolcima je pomogao sudac ali ce ih zgaziti nijemci

OB
-obrisani-
23:47 18.06.2012.

Cestitke Del Bousqe.... pobjeda bi morala biti gorka znajuci da ste uz pomoc Starka dosli u cetvrtfinale.... Nasi si nemaju sto zamjeriti,a ni mi navijaci, mi pravi nista ne zamjeramo...

OB
-obrisani-
23:49 18.06.2012.

Bravo Bask Bousqe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije