Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi za Pireneje

Španjolci se žale na umor, Del Bosque osvježava momčad

Xavi (1)
DPA/Pixsell
26.06.2012.
u 10:57

– Želim finale, Španjolska je pod većim pritiskom od nas – kaže Portugalac C. Ronaldo

Derbi Pirenejskog poluotoka, sraz susjeda koji su morali potegnuti do Donjecka da bi odmjerili snage i utvrdili tko je na tom poluotoku bolji, Španjolska ili možda ipak Portugal.

Po trofejima su Španjolci favoriti, ipak su aktualni europski i svjetski prvaci koji bi, kad bi na kraju podigli Platinijev pehar, napravili niz od tri naslova zaredom. A to dosad nikome nije uspjelo. Problem što se baš ne vesele Portugalu koji ih je pobijedio 2004. i došao do finala Eura (izgubio od Grčke), a potkraj prošle godine u prijateljskom susretu bilo je 4:0 za Portugal.

K tome, Španjolci se žale na umor, imali su malo slobodnih dana i Vicente del Bosque razmišlja o promjenama u sastavu, uvođenju svježih snaga.

Španjolski strateg već po ploči crta kako zaustaviti Portugal i, naravno, Cristiana Ronalda.

– Znamo kako Portugal igra, ima dobru obranu u kojoj bočni igrači često idu prema naprijed i onda traže Cristiana Ronalda. Razmišljam o tome kako ga zaustaviti, on je jedinstven. Vjerojatno ćemo ga probati držati što dalje od naših vrata, spriječiti da mu dolazi lopta, moramo mu zatvoriti prostor jer, kad se približi golu, taj čovjek može s loptom sve – kaže Del Bosque.

– Znam da je bilo kritika na moju igru nakon prve utakmice, ali ne obazirem se. Pa čak i Messi ima kritičare. No, moramo biti zadovoljni, zaslužujemo čestitke za ono što smo dosad napravili. U utakmicu sa Španjolskom ulazimo bez straha, veći je pritisak na Španjolcima. Naš je cilj igranje u finalu – dodao je Cristiano Ronaldo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije