Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
carlos alcaraz

Španjolac nastavio čudesan niz: Tek mu je 19 godina, a upravo je osvojio 10 ATP naslov

Madrid Open
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/6
VL
Autor
hina
07.05.2023.
u 21:24

Alcaraz je osvojio jubilarni deseti ATP naslov u karijeri, a već četvrti ove godine. U prethodnim mjesecima je slavio u Buenos Airesu, Indian Wellsu i Barceloni.

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz drugu godinu u nizu osvojio je zemljani ATP Masters 1000 turnir u Madridu, ovaj put je u finalu svladao Nijemca Jana-Lennarda Struffa.

Prošle godine Alcaraz je u finalu Madrida također svladao njemačkog tenisača, tada je u dva seta bio bolji od Alexandera Zvereva.

Premda je 33-godišnji Struff odvukao drugog tenisača na svijetu do trećeg seta finala, pravu šansu za veliki podvig nije imao. U trećem setu, od 1-1, 19-godišnji Alcaraz je nanizao tri gema i do kraja suparniku više nije dozvolio povratak u meč.

Carlos Alcaraz (ESP) during his semi final round match at the Mutua Madrid Open in Madrid, Spain on May 5, 2023. Photo by Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Photo: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA

Alcaraz je osvojio jubilarni deseti ATP naslov u karijeri, a već četvrti ove godine. U prethodnim mjesecima je slavio u Buenos Airesu, Indian Wellsu i Barceloni.

Struff, 65. tenisač prije ovog turnira, još uvijek čeka prvi ATP naslov. U Madridu je ovaj tjedan proživio najbolje dane karijere. U glavni turnir je ušao kao sretni gubitnik te je drugi put u karijeri igrao finalni meč nekog ATP turnira. Premijerno je finale igrao prije dvije godine u Muenchenu.

>> VIDEO: Za eventualnu borbu protiv Usika spreman sam kao napeta puška

 

Ključne riječi

Komentara 1

PR
pravednik2
21:47 07.05.2023.

Nije više 19. Prije dva dana je napunio 20.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije