Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSOBE S INVALIDNOŠĆU

Španja: Zar sportaši s invalidnošću nisu obilježili hrvatski sport?

Mihovil Španja
Anto Magzan
12.07.2011.
u 21:57

S osam osvojenih medalja na EP-u u Berlinu, hrvatska je reprezentacija zaslužila visoko, 14. mjesto u konkurenciji 37 država

Niti jedna hrvatska plivačka reprezentacija nije bila uspješnija. Jedanaesteročlana vrsta plivača s invalidnošću na Europskom je prvenstvu u Berlinu osvojila čak osam medalja: dvije zlatne, pet srebrnih i jednu brončanu. Time smo u konkurenciji 37 zemalja (i 450 plivača) zaslužili visoko, 14. mjesto.

- Nije bilo lako, na 5000 metara plivalo se u rijeci, bile su jake struje, ali za zlato se i treba potruditi - kazala je na jučerašnjem dočeku u hotelu "Antunović" Sanja Milojević, koja je osvojila i srebro na 400 metara (kao i Kristijan Vincetić).

Najuspješniji je, ne prvi put, bio Dubrovčanin Mihovil Španja, koji je osvojio zlato, tri srebra i broncu.

- Bilo je naporno, nakon finala fizioterapeut me dizao iz mrtvih - napomenuo je Španja, koji se sad može pohvaliti s 11 europskih medalja, ukupno ih ima 25 s velikih natjecanja, i s 14 svjetskih rekorda.

- Zašto sjajni rezultati paralimpijaca nisu vrednovani tako da je barem netko od nas uvršten među sportaše koji su obilježili hrvatski sport od stjecanja nezavisnosti? - zapitao se Španja, spomenuvši kao mogućeg kandidata zlatnog olimpijca Darka Kralja.

Komentara 1

LE
Leoness
23:13 12.07.2011.

Dečko kapa do poda!!!! Bravoooo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije