Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba li nam stranac?

'Spalletti bi bio pogodak za vatrene!'

Utakmice Hrvatske reprezentacije
12.10.2009.
u 17:30

Je li nastupilo vrijeme da gazda HNS-a napokon prelomi, othrva se utjecajima menadžera, kojekakvih "jarana", političkih pokrovitelja i napose glavnoga tajnika, te reprezentaciju preda u ruke strancu?

Vlatko Marković jednom se opekao na Katancu, drugi put "minirali" su mu Trapattonija, pa je gazda Saveza vjerojatno malo obeshrabren, ali kad se pogleda lista domaćih "grla", malo tko bi mu zamjerio potragu preko granice.

Čovjek koji će odlučivati o novome izborniku mora znati da naša reprezentacija ne zaslužuje pustolove i gramzivce poput Matthäusa, Vogtsa ili Clementa, čiji CV-i kruže Europom kao cirkularna pisma. Nude se na sve strane i uzimaju što stignu.

Minimalno milijun eura
– Vatreni imaju ugled i visok rejting i kada bi se u HNS-u odlučili za stranca, bilo bi zainteresirano mnogo velikih trenerskih imena. I premda bi to za HNS vjerojatno bio vrlo skup projekt, minimalno milijun eura po godini, taj trener ne bi odmah inzistirao na razgovoru o svojoj plaći. Svakome od njih Hrvatska je i te kako primamljiva, najprije zbog igračkih klasa koje imamo – objašnjava ugledni menadžer Marko Naletilić.

Milijun eura i ne zvuči tako mnogo zna li se da je neodlaskom na SP počinjena mnogostruko veća šteta. Pravi trener košta! A, ruku na srce, Bilić je sa 120.000 eura godišnje zaista bio podcijenjen.

Postoji li u ovom trenu trener kojega biste preporučili Markoviću?.

– Od onih koje poznajem, Luciano Spalletti bio bi pun pogodak. Nedavno je napustio Romu, s kojom je imao velike uspjehe, te je jedan od najtraženijih talijanskih trenera. Među ostalim, kandidat je i za klupu Milana. U punoj je snazi, ima 50 godina – tvrdi Naletilić.

Prvo se pita Mamića
Izbornik-stranac u ovom trenutku, kada je toliko uprskao trener kojemu smo beskrajno vjerovali, zvuči atraktivno i spasonosno, ali poznavajući Markovićevo okruženje, izgledi su mu otprilike kao Andorcima protiv Ukrajinaca.

Kad god Vlatko traži novoga šefa, prvo se konzultira s Mamićem. Nije tajna da je Zdravko svojedobno podupro izbor Bilića, svoga prijatelja i poklonika Dinamovih nogometaša. Ishod tog zbližavanja bilo je najmanje 60 milijuna eura u Dinamovoj blagajni. I sutra će opet Vlatko pitati: "Zdravko, što ćemo...?"

A on će, iako hrvatske trenere naziva neznalicama, odmah staviti ruku u vatru za "domaćicu". Stranac bi, naime, teško izgovarao prezime "Mandžukić"...

Od neuspješnica u europskim kvalifikacijama, stranca je već angažirala Belgija, Nizozemca Advokaata, dok se Turci tek pripremaju zagrabiti u blagajnu. Sve su domaće snage potrošili. Jesmo li i mi spremni to priznati?

Ključne riječi

Komentara 20

GA
garincha
03:12 13.10.2009.

Vjerujte,Terim je za vas pravo rjesenje!On kao Turcin vjerojatno ne cuga pa bi to znaculo zbogom Fontanama i cajkama.A vec vas i pozna-procitao vas je u Njemackoj...

AN
ante66
04:05 13.10.2009.

ne treba nam stranac.. imamo Vulica, Katalinica, Scoriju...

BE
beaver
21:07 12.10.2009.

Andreeejjj..pa neznam dali srbi imaju bolje igrace...kvalitete su podjednake...srbija je isla kroz promijenu...pred godinu dana vas nigdje nije bilo... rez na bolje i evo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije