Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Spahija: U Eurokupu će igrati juniori Arapović i Gabrić

'30.04.2013., Zagreb - U Kosarkaskom centru Drazen Petrovic odigrana je utakmica A-1 Liga za prvaka, 10. kolo, KK Cibona - KK Alkar. Marko Arapovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
16.10.2013.
u 12:00

– U natjecateljskom smislu nam je ABA liga važnija od Eurokupa i zato će u tom natjecanju igrati i juniori Arapović i Gabrić, rekao je trener Cibone Neven Spahija

U ligaškom dijelu Eurolige i Eurokupa Cibona u posljednje tri sezone nije uspjela izboriti nijednu pobjedu (0-22). Taj crni niz cibosi su prekinuli jednom pobjedom na euroligaškom kvalifikacijskom turniru izborenom u Vilniusu, u rujnu 2011. godine. Vukovi su tada pobijedili francuski Cholet, domaćeg rivala Le Mans, prvog suparnika ove sezone u Eurokupu, danas (18) u Draženovu domu.

Je li to došlo vrijeme da cibosi okrenu ploču?

– Lijepa je to tradicija, valjalo bi je nastaviti – prvo se našalio Cibonin trener Neven Spahija, a potom ozbiljnim tonom dodao:

– Imamo novu momčad, novog trenera, nove ambicije, krećemo od nule. Jedna je priča ako vam se crni niz dogodi s momčadi koja u budućnosti može nešto donijeti, a druga je ako se svake godine luta sa sastavom. Onda tih 0-22 puno više boli.

Nedopustivih 0-22 u Europi

Još pri preuzimanju Cibone Spahija je kazao da je nedopustivo da Cibona ima takav omjer u međunarodnim klupskim natjecanjima i da je jedan od ciljeva i mijenjanje tog imidža.

– U natjecateljskom smislu nam je ABA liga važnija od Eurokupa i zato će u tom natjecanju igrati i juniori Arapović i Gabrić. Ne mogu kazati da mlade igrače sigurno neću stavljati na -20 ili +20, no sigurno je da to ne želim raditi. U momčadi od 9. do 12. igrača imamo razvojnu skupinu igrača i siguran sam da će sljedeće kalendarske godine oni znatno sudjelovati u igri. No, da bi se to dogodilo moram ih za to pripremati utakmicama Eurokupa koje se čine idealnom prilikom za to. Uostalom, što na više igrača podijelim minutažu to će se oni moći više \"potrošiti\" dok su na terenu.

Na te riječi nekome će prva pomisao biti da je Spahiji svejedno što će se događati u Eurokupu.

– Pokušat ćemo pobijediti u svakoj utakmici, no Le Mans je sigurno puno bliže razini na kojoj su Cedevita i Radnički od kojih smo izgubili, nego Olimpija i Szolnoki koje smo pobijedili. Premda držim da taj novi sustav natjecanja u Eurokupu nije dobar jer ima previše momčadi i previše utakmica, volio bih da uđemo u drugi krug. To bi nam donijelo puno jakih utakmica, što bi momčad činilo jačom. Ima klubova u kojima je trening jači od većine utakmica, no kod nas nije tako. Za naš je program to natjecanje odlično, no ne i za jednu Valenciju koja će zbog dalekih putovanja i jake španjolske lige imati velikih problema.

Izgubio sam od njih 40

O današnjem suparniku (18 sati) Spahija kaže:

– Kao i drugi francuski klubovi i Le Mans godinama ima istu filozofiju. To su momčadi čiji igrači dobro skaču i puno trče, trener im je Amerikanac, no kod Le Mansa me iznenadilo što su njegovi igrači u prve dvije utakmice ispucali 50 trica i što su jako malo išli na crtu za slobodna bacanja. Ja znam te njihove glavne igrače, Woodsa, Batistea i Terryja, no ne znam koliko su dobri kao momčad. Uglavnom, igraju stilom koji naši treneri ne vole. Sjećam se da sam s Valencijom, one godine kada smo osvojili Eurokup, bez četiri-pet igrača kod njih izgubio s 40 koševa razlike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije