Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Cibone

Spahija: Nema svađe između igrača i mene

'30.10.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - Eurocup, skupina A, 03. kolo, KK Cibona - Artland Dragons Quakenbrueck. Neven Spahija. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
08.11.2013.
u 15:48

- Vi mediji ste preselili tu priču na teritorij svađe između igrača i mene. Ona zaista ne postoji. Pitajte igrače. No, ponovit ću još jednom. Dugo godina nisam vidio ponašanje igrača kao protiv Artlanda, ono nije bio način kako se nosi Cibonin dres - rekao je Spahija.

Za utakmicu 7. kola ABA lige protiv Mega vizure, Cibonin trener Neven Spahija kazat će da je vrlo važna za igrače, navijače i cijeli klub, a mi bismo dodali i njega osobno. Cibosima dolazi projekt momčad, kao što je nekad bila Dona, najmlađa momčad lige koja ima isti skor (3-3) i koja je u prošlom kolu razbila MZT (101:82) uz čak 31 asistenciju. 

Bez obzira na potencijal suparnika, nastavak crnog niza proizveo bi velike tektonske poremećaje u klubu. Svjestan je toga i Spahija: 

- Ova pobjeda nema alternativu. Ako želimo na Final Four ABA lige ne smijemo gubiti doma. Osim toga, svi oko nas su nestrpljivi a četvrti poraz zaredom i nama bi značio da je razlog nešto što traži dublju analizu. 

U tom bi slučaju neki možda posumnjali u bojkot igrača koji su, trenerovom odlukom, ostali bez pola mjesečne plaće. 

- Nisam vidio niti jednu lošu reakciju igrača. Dapače, čini mi se da se radi bolje no prije. Nakon te odluke vi mediji ste preselili tu priču na teritorij svađe između igrača i mene. Ona zaista ne postoji. Pitajte igrače. No, ponovit ću još jednom. Dugo godina nisam vidio ponašanje igrača kao protiv Artlanda, ono nije bio način kako se nosi Cibonin dres. 

No, je li Spahija bio svjestan da je odluka o financijskom kažnjavanju igrača za trenera uvijek mač s dvije oštrice? 

- Nije mi to prvi puta u karijeri, i ne vjerujem da to može biti razlog da se svlačionica okrene protiv mene, u karijeri takav slučaj nisam imao. Bojkotiranje trenera s igračke strane uvijek je i bojkotiranje samog sebe. 

U srijedu u Ostendeu, cibosi su promašili puno zicera, naročito Darko Planinić. 

- Radi se o igraču koji radi više no ostali i kojem se radna etika ne može zamjeriti, no za takvog igrača vrijeme pauze je jednako vremenu povratka i mi ga moramo čekati. Dugo je pauzirao, a i pritisak iščekivanja nije mu najbolje legao.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
17:03 08.11.2013.

E moj Spahija , tek si poceo a vec sr...e. sta ce biti kasnije??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije