Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARE FACE U ISTRI

SP super-seniora u Umagu obilježili Amerikanci

Umag tenis veterani (1)
Foto: Press fotografije
1/3
17.09.2012.
u 12:19

Svečanim otvorenjem na centralnom stadionu Stella Marisa u nedjelju je u Umagu ujedno i započelo dosad najveće svjetsko pojedinačno prvenstvo u tenisu za veterane

Svjetsko momčadsko prvenstvo u tenisu za super-seniore završeno je u svih pet muških i pet ženskih kategorija finalnim mečevima koji su nedjelju odigrani na terenima Novigrada i Umaga. Ekipe SAD-a koje su gotovo u svim muškim i ženskim dobnim kategorijama dominirale i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu super-seniora u Turskoj, uspjehe su nastavile nizati i na umaškim te novigradskim terenima, pobjedama u čak sedam od deset kategorija. Jedini koji su se do titula uspjeli probiti uz momčadi SAD-a su Austrijanci u kategoriji 70+, Francuskinje u kategoriji 65+ i Kanađanke u najiskusnijoj kategoriji 80+. Zanimljivo je da momčadi SAD-a nisu nastupile samo u jednom od deset finala po kategorijama.

Svečanim otvorenjem na centralnom stadionu Stella Marisa u nedjelju je u Umagu ujedno i započelo dosad najveće svjetsko pojedinačno prvenstvo u tenisu za veterane, 32nd ITF Super-Seniors World Individual Championship. Više od 700 igračica i igrača nastupit će u 6 muških dobnih kategorija i 5 ženskih kategorija.

Ceremoniju otvaranja individualnog svjetskog prvenstva uveličali su i Luca Santilli, direktor Svjetske teniske federacije (ITF) za juniore i seniore, te Peter Nader, visoki predstavnik ITF-a. Peter Nader se prilikom otvaranja obratio svim okupljenima i više od 700 natjecatelja koji će nastupiti od 16. do 23. rujna u Umagu, izjavivši:  

- Hrvatska teniska tradicija poznata je i značajna u svijetu. Svjetska teniska federacija ju je kao takvu priznala, a organizaciju najvećeg seniorskog događanja povjerila je Hrvatskom teniskom savezu veterana. Iznimno velik broj sudionika i besprijekorna organizacija momčadskog djela prvenstva zalog su za odlično pojedinačno natjecanje koje danas počinje u Umagu. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo super-seniora bit će na čast Svjetske teniske federacije.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana i direktor turnira, Petar Mirić ovom je prilikom izjavio:

- Velik posao je iza nas, no, još nas čeka najveći dosad organiziran ITF Super-Seniors World Individual Championship. Zahvalni smo ITF-u na ukazanom povjerenju, a domaćinima-partnerima gradovima Umagu, Novigradu, TZ Umag, TZ Novigrad, društvima   Istraturist i Laguni Novigrad, na susretljivosti, kooperativnosti i ukazanoj pomoći u sufinanciranju ovog projekta. Pozivam sve ljubitelje tenisa u Umag na uživanje u najboljem što svjetski super-seniorski tenis može ponuditi.

U ukupno 2 tjedna održavanja na 76 teniskih terena svoje će snage odmjeriti čak 1435 sudionika. U momčadskom djelu nastupilo je 188 reprezentacija iz 34 zemlje svijeta sa šest kontinenata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije