Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stariji su umorni

SP idealan za smjenu generacije, ne moramo "silovati" rezultat

'Olimpijske igre, Atena, 31.08.2004.  Povratak hrvatskih sportasa s Olimpijskih igara  Blazenko Lackovic i Igor Vori nazdravljaju olimpijskom zlatu u zrakoplovu za Zagreb  Snimio Drazen Brajdic'
''
21.09.2012.
u 20:15

- Imamo rješenja. Tu su Musa, Marić i Brozović u užem izboru, a pored njih imamo još dvojicu zanimljivih talenata, Sakića iz riječkog Zameta i Čorića iz Poreča

Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i koordinator za muški rukomet, nije bio iznenađen odlukom Igora Vorija da se malo odmori.

- Nisam iznenađen jer je takvo što Igor nagovijestio nakon olimpijskog turnira u Londonu. Bilo je samo pitanje kada će objaviti tu svoju odluku jer je doista umoran i \"potrošen\". Vratit će se, može on još dobro igrati barem dvije-tri godine. Isto tako, nije on jedini, još neki stariji igrači bi se mogli odmoriti - rekao je Zoran Gobac.

Igor će propustiti Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj 2013. godine. Sada se postavlja pitanje tko će zamijeniti 32-godišnjeg 2,03 metra visokog diva iz Sesveta.

- Imamo rješenja. Tu su Musa, Marić i Brozović u užem izboru, a pored njih imamo još dvojicu zanimljivih talenata, Sakića iz riječkog Zameta i Čorića iz Poreča. A kapetan reprezentacije biti će Blaženko Lacković - rekao je Gobac.

Šteta što Renato Sulić, koji odlično igra u mađarskom Veszpremu, ne želi igrati više u reprezentaciji. Razlog tome je Slavko Goluža. Kako je davno prije rekao - dok je Goluža izbornik, ne želi igrati.

- Bilo je neizbježno mijenjati generaciju. Stariji igrači sve teže prate nove trendove u rukometu. Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj idealna je prilika da se isprobaju neki novi igrači. Ne treba na SP-u \"silovati\" rezultat jer to natjecanje nije izborno ni za olimpijske igre niti za bilo što drugo - rekao je Gobac.

Tko zna, možda će se izbornik zahvaliti još nekim starijim igračima koji neće tražiti odmor. To se ponajprije odnosi na tridesetogodišnjeg Ivana Ninčevića, kojem za vrat, uz Manuela Štrleka, pušu mladi Lovro Šprem i Hrvoje Batinović.

Na Olimpijskim igrama u Londonu naši najstariji igrači bili su Losert (36), Balić (33), Vori (32) i Lacković (31). Olimpijski prvaci Francuzi osvojili su zlato s osam igrača starijih od trideset godina - Fernandez (35), Dinart (35), G. Gille (36), B. Gille (34), Narcisse (32), Karaboue (36), Omeyer (35) i Guigou (31).

Komentara 2

DI
Dijaspora
20:24 21.09.2012.

Važno je da Sulić neće zbog Goluže. Kad bih imao šansu igrati za Hrvatsku nikakav Goluža, nikakvi razlozi me ne bi spriječili. Njemu je važnije što se ne podnosi s Golužom nego Rreprezentacija. To govori kakav je čovjek i Hrvat.

Učitelj
08:23 22.09.2012.

koliko se ja sjećam, on je izbačen iz repke još davnih dana dok nije bilo goluže, ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije