Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP BOĆANJE

'Naše želje pet medalja i da je barem jedna zlatna'

Boćanje
Foto: VL
20.09.2015.
u 17:05

Rijeka od 21. do 26. rujna domaćin svjetskom prvenstvu u boćanju

Rijeka će do 21. do 26. rujna biti domaćin Svjetskom prvenstvu u boćanju. To će Rijeci u posljednjih deset godina biti treće domaćinstvo jednog velikog boćarskog natjecanja. Rijeka je bila domaćin Europskom prvenstvu za seniore 2006. godine, te svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. godine. Hrvatska se u posljednjih deset godina može pohvaliti s još tri domaćinstva – Svjetsko prvenstvo do 18 godina u Zagrebu 2008. godine, Europsko juniorsko prvenstvo u Pazinu 2013. godine, te Europsko prvenstvo za seniorke u Komiži 2013. godine.

- Igrat će se na tri lokacije - na boćalištima u Podvežici, na Marinićima i u Čavlima. Riječani su ne jednom dokazali koliko vole boćanje, stoga vjerujem da će dvorane biti pune i da ćemo se zajedno veseliti uspjehu naše reprezentacije – rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Na svjetskoj boćarskoj smotri sudjelovat će 250 sportaša i pratećeg osoblja. Osim Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza u sufinanciranje i organizaciju uključena je Primorsko-goranska županija te Općine Čavle i Viškovo.

- Pozivam sve ljubitelje boćanja i boćare da prate natjecanja u što većem broju i daju podršku hrvatskim reprezentativcima. Ulazak je besplatan sve dane natjecanja u sva tri boćališta, dodao je pročelnik za sport Grada Rijeke Igor Načinović.

Hrvatska je jedna od boćarskih velesila te će uz boćare Slovenije, Italije i Francuske voditi glavnu riječ na ovom natjecanju.

- Ljestvica očekivanja je visoko podignuta i toga su igrači svjesni. Nadam se medaljama da ćemo osvojiti barem pet te da će među njima biti i onih najsjajnijih – poručio je izbornik Hrvatske Milan Celija.  

Kapetan reprezentacije Hrvatske Leo Brnić jedna je od najvažnijih karika izabrane vrste. Prije dvije godine u Argentini u paru sa Živolićem osvojio je zlatnu medalju u štafetnom izbijanju.

- Nadam se da ćemo svi zajedno opravdati očekivanja - zaključio je Leo Brnić.

>> Brnić i Živolić osvojili naslov na boćarskom SP-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije