Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometašice svladale Srbiju

Šoštarić: Živimo u podneblju gdje su svi izbornici. Ne znaju da igračice izaberu školu prije sporta

Zagreb: Rukometni trener Nenad Šoštarić
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
06.03.2023.
u 23:05

'Kada igrate protiv ekipa kao što je Francuska koja bira najbolji sastav iz broja od 700 rukometašica koliko ih nema ukupno u Hrvatskoj, jasno je koliko je naša medalja bila čudo'

Rukometašice Hrvatske odigrale su dvije prijateljske utakmice sa Srbijom u Novoj Pazovi. U prvom susretu izabranice Nenada Šoštarića izgubile su s 20:21, ali su u drugom susretu uvjerljivo pobijedile (28:17). Raduje povratak u reprezentaciju Dejane Milosavljević koja zbog ozljede nije igrala na posljednjem EP-u.

– Druga utakmica protiv Srbije bila je kvalitetnija u fazi igre u obrani gdje smo se držali pravila koje smo dogovorili. U startu smo osvajali dovoljno lopti i tjerali protivnika u pasivnu igru, ali smo isto tako, tražeći brzu igru, napravili i greške. Unatoč tome, napravili smo dobar rezultat. Ovom drugom utakmicom možemo biti puno zadovoljniji, prije svega jer smo ušli puno odlučnije i jer smo se u većini stvari dogovarali i završavali ono što smo dogovorili, a to je da mora biti gustoća u obrani, a nakon toga da trčimo kontru i polukontru koliko god je to moguće – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske, dodavši:

– Zahvalio bih Rukometnom savezu Srbije na pozivu i ove dvije provjere koje znam da su i njima puno značile. Živimo u podneblju gdje su svi izbornici, a ne znaju da radimo u okolnostima gdje nam se poslije juniorske selekcije igračice prije opredjeljuju za školovanje nego za sport. Kada igrate protiv ekipa kao što je Francuska koja bira najbolji sastav iz broja od 700 rukometašica koliko ih nema ukupno u Hrvatskoj, jasno je koliko je naša medalja bila čudo – zaključio je hrvatski izbornik. 

 

 

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:45 07.03.2023.

Pa naravno da će izabrati školu jer im treneri još u najmlađim uzrastima biraju 2-3 omiljene igračice a prema svima drugima se ponašaju kao prema višku koji im služi samo da ubiru članarinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije