Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK Varaždin

Solomun odlazi: Htio je likvidirati klub i krenuti od nule!

Boris Solomun, HGK (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.04.2012.
u 14:00

– Za mene ova priča postaje prošlost koju zbog vlastite obitelji, zdravlja i posla koji obavljam želim što prije zaboraviti – kaže Solomun.

Boris Solomun, predsjednik Nogometnog kluba Varaždin, podnio je neopozivu ostavku. Razlog svoje konačne odluke, kako navodi u priopćenju, nema namjeru obrazlagati medijima te javnosti prepušta da sama prosudi o njegovoj ostavci. U priopćenju tek kratko piše:

“U službene prostorije kluba nemam namjeru više dolaziti, za mene ova priča postaje prošlost koju zbog vlastite obitelji, vlastitog zdravlja i posla koji obavljam želim što prije zaboraviti“.

Podsjetimo, u ponedjeljak je trebala biti održana skupština NK Varaždina, no pred sam početak Solomun je zatražio odgodu od nekoliko dana, rekavši kako to radi na prijedlog varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša s kojim želi pronaći najbolje rješenje za spas kluba. Nevenko Herjavec, član skupštine i bivši klupski direktor  otkrio je pak kako nigdje u Uredu državne uprave Boris Solomun nije evidentiran kao predsjednik varaždinskog prvoligaša, već se kao čelnik vodi bivši predsjednik Zlatko Horvat.

A o čemu se točno razgovaralo na sastancima između Habuša i Solomuna, otkrio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić koji je također bio na sastancima.

– Razgovori su vođeni na način da se mora napraviti sve da NK Varaždin sljedeću sezonu igra u Drugoj HNL, da se riješi pitanje licenciranja i da zbog dvije neodigrane utakmice klub ne bude izbačen u najniži rang klupskog nogometa. No zapanjujuće je da je na posljednjem sastanku, u ponedjeljak uoči skupštine, predsjednik Solomun rekao da će, ako i dalje bude imao povjerenje članova skupštine, jedna od varijanti, a možda i najizvjesnija, biti prijedlog da se ide u stečaj, odnosno likvidaciju kluba te da će klub krenuti od nule, od najnižeg ranga natjecanja – istaknuo je Horvatić.

Iako je od svojeg dolaska Solomun odbijao svaku pomisao na stečaj, sada je očito bio spreman otići i korak dalje, zatražiti likvidaciju, odnosno brisanje NK Varaždina kao sportske udruge.

– Mislim da je takvo razmišljanje neozbiljno. Riječ je o prevažnom pitanju da bi se sudbina kluba rješavala jednim potezom pera. Ako gospodin Solomun ili netko drugi želi osnovati novi klub i krenuti iz najniže lige, neka to učini, ali onog trenutka kad NK Varaždin padne u najniži rang, teško će se naći ljudi koji će htjeti voditi klub u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi – zaključio je Horvatić.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:37 17.04.2012.

j...m ti ja takve frajere koji se motaju oko kluba, a nisu u stanju nabaviti 50000 eura kako bi spasili klub dugogodišnje tradicije

VA
varazdinec23
15:54 17.04.2012.

Zakaj bi se pomagalo NK Varaždin koji je rupa bez dna? Odbojkaši Varaždina su izbrisali stari klub sa dugovima i osnovali novi bez dugova!!!!!! A igračima koje nisu platili nije niko zaštitil! Košarkaši zagorja su ugasili klub jer Čehok i Horvat 2006. godine nisu dali podršku, a bilo je novaca, uprava da nebi gomilala dugove prema igračima i trenerima je odustala od prve lige i ugasila klub! A istovremeno se našlo love za nogomet i odbojku i rukomet u gradu!!! Ako nema love za sve, onda nema za nikoga! I da svi mi varaždinci morali budemo otplačivati kredit koji je Horvat oigural nogometu, a za kaj????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije