Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Kölna izgubio živce

Soldo dobio otkaz!

'Soldo, Rangnick , Sky Moderator W.. Koeln, 24.09.2010, 1.Fussball Bundesliga, Saison 10/11, 1.FC Koeln - TSG 1899 Hoffenheim, Foto: APF  Veroeffentlichung nur gegen Honorar, zahlbar an -  APF - Agent
'APF/Pixsell'
24.10.2010.
u 17:54

Razočaravajuća je i nedokučiva naša igra protiv Hannovera. Moram prespavati još jednu noć da vidim što dalje, kaže predsjednik Kölna Overath. A u nedjelju popodne odlučio je - otkaz Soldi!

Poraz od Hannovera (1:2), prelio je čašu strpljenja. Predsjednik kluba Wolfgang Overath do sada je, barem u izjavama, redovito štitio hrvatskog stručnjaka, no sada je i on okrenuo ploču.

– Razočaravajuće je to kako je momčad igrala 80 minuta utakmice s Hannoverom, to mi je zaista nedokučivo. Malo ćemo razmisliti što slijedi i potom donijeti odluku – rekao je Overath.

Na utakmici u subotu jasnu poruku hrvatskom treneru poslali su i Kölnovi navijači istaknuvši transparent "Soldo, odlazi!".

– Igrali smo najslabije ove sezone. Znam da trenera drže jedino rezultati, svjestan sam kako sustav funkcionira. No, vjerujem da ću voditi momčad i na utakmici kupa u utorak protiv Borussije iz Dortmunda – rekao je Zvonimir Soldo, koji je ujutro održao trening s momčadi, a zatim dobio otkaz.

Vodstvo kluba vijećalo je o sudbini hrvatskog trenera i presudilo:

– Frank Schäfer, dosadašnji trener momčadi do 23 godine, preuzima trenersku palicu.

Njemački mediji izračunali su, pak, da je Soldo, otkad je prošle godine postao trener Kölna, u 43 bundesligaške utakmice osvojio isto toliko bodova. A prosjek od boda po utakmici (ove sezone i manji) nudi isključivo grčevitu borbu za ostanak u ligi.

Prošlih sezona događalo se da ni 34 boda nakon isto toliko kola nije bilo dovoljno za izbjegavanje ispadanja, pa je jasno zašto toliko nezadovoljstvo Soldinim rezultatima među navijačima i njemačkim medijima.

U posljednjih šest kola Köln je osvojio samo dva boda, najmanje od svih bundesligaša.

Komentara 11

ŠI
šimuka
18:08 24.10.2010.

Šteta,dobar je trener,možda mu je trebalo dati još par godina da uigra momčad,jer kažem doista se radi o iznimnom stručnjaku,ali nažalost to Njemci nisu prepoznali.

EU
EuroAzija
18:12 24.10.2010.

S obzirom da je Koln jad i bijeda od momčadi teško da bi ih i Mourinho spasio.

OB
-obrisani-
16:52 25.10.2010.

Pa bilo je več vrijeme. Naši dečki Brečko i Novakovič su na pripremama Slovenske repke govorili da Soldu više niko ne sluša i svako igra što mu je gušt i želi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije