Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bildova analiza

Soldi trebaju pogoci, pobjede i uspjeh u Kupu

Zvonimir Soldo
AFP
29.12.2009.
u 17:48

O analizi napravljenog u prvom dijelu sezone i o zadacima koji se nalaze pred hrvatskim trenerom Kölna, Zvonimirom Soldom piše njemački Bild.

Köln je uvodni dio sezone u njemačkome nogometnom prvenstvu završio na dvanaestom mjestu ljestvice koja broji osamnaest klubova. Iz sedamnaest odigranih utakmica Soldina momčad je sakupila tek 18 bodova te postigla deset pogodaka. Najmanji je to broj pogodaka u suparničkim mrežama ove bundesligaške sezone i drugi najslabiji učinak u povijesti lige. Upravo u tom smjeru započinje Bild tekst o Soldinim zadacima za nastavak sezone.

Pogoci

- Deset pogodaka broj je koji govori sam za sebe. Nitko nije bio manje učinkovit u prvom dijelu sezone, a ovo je i drugi najslabiji učinak u povijesti Bundeslige. Lukas Podolski već više od 1000 minuta čeka na pogodak, a Milivoje Novakovič postigao ih je tek četiri. Kombinirano su najslabiji bundesligaški par po broju puknutih lopti na vrata - piše Bild i nastavlja da je to Soldin posao i da ih mora napokon učiniti parom.

- Problemi ne mogu trajati cijeli uvodni dio sezone - učestalo je ponavljao Soldo.

Faza zagrijavanja je završena. Kölnu trebaju pogoci, a Soldi napadački tandem koji funkcionira.

Pobjede

- Samo četiri slavlja u 17 utakmica. Samo dvije domaće pobjede u 2009. su mizerno postignuće. - kaže se u Bildu i dodaje da je Soldin posao inzistirati na pobjedama, pogotovo kod kuće. Slavlje 3:0 protiv Nürnberga je početak.

- Siguran sam da ćemo u nastavku sezone osvojiti više bodova - kazao je nakon te utakmice trener.

Da bi tako i bilo Soldo mora Kölnov stadion sljedeće godine ponovno učiniti neosvojivom tvrđavom.

Naslov

- Posljednjih godina nije bilo veće prilike, Köln je u donjem dijelu prvenstvene ljestvice. Postoji prilika da se u Kupu 10. veljače izbori polufinale u utakmici protiv Augsburga."

Ovdje je Soldin posao držati svoje nogometaše s obje noge na zemlji u utrci za naslov. Kup im je najbolja prilika da spase slabu sezonu - zaključuje Bild.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije