Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADO ŠOLA

Šola: Svaka medalja na SP-u bio bi ogroman uspjeh

15.11.2008.
u 19:02

Od brojnih bivših rukometaša Vlado Šola izabran je od strane RTL-a da bude stručni sukomentator i zaštitni znak svjetskog prvenstva koje počinje točno za dva mjeseca, 16. siječnja.

- Osjećam se super što su upravo mene izabrali. Ustvari, ja sam kao nekakav brand hrvatske rukometne reprezentacije. Bio sam prvi vratar koji je branio za Hrvatsku 1991. godine na prijateljskoj utakmici protiv Japanaca - rekao je Šola.

Oprostio sam Kljaiću
Osvojio je s Hrvatskom europsku broncu u Portugalu 1994. i svjetsko zlato na Islandu 1995. godine, a potom ga nije bilo na vratima reprezentacije sve do 2003. godine.

- Ne ljutim se na Velimira Kljaića koji me nije vodio na OI u Atlantu 1996. godine. Čovjek je osvojio zlato i svaka mu čast. Radio sam s puno trenera i svi su na svoj način zaslužni za moju karijeru, no moram posebno istaknuti Linu Červara koji me je vratio u reprezentaciju i s kojim sam osvojio dvije najdržae medalje - zlato na SP-.u 2003. i olimpijsko zlato u Ateni 2004. godine - rekao je Šola.

Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj pratit će RTL, a neHRT.
- Bila je opcija da se neke utakmice prenose i na HRT-u, ali dogovor nije postignut. I bolje da nije jer to nebi bilo dobro za gledatelje koji bi se zbunili u tom prebacivanju programa - istaknuo je Šola.

Sve dvorane su gotovo spremne za početak SP-a.
- Vjerujem da je svaki grad koji je dobio dvoranu za potrebe svjetskog prvenstva profitirao. Posebice Zagreb. Jer, Arena će u tijeku godine dovesti u naš grad barem sto svjetskih događaja koji su nas zaobilazili jer nismo imali dvoranu s tako velikim kapacitetom gledatelja. Iskreno, meni se ta dvorana nikako ne sviđa i nikako mi ne paše u tom dijelu grada, ali vjerujem da će biti na kraju svake godijne profitibilna. Više mi je žao što se ništa ne dođaga s izgradnjom Rukometnog doma. Rukomet je tu dvoranu zaslužio i predugo je već čeka. No, rukomet nema svoj loby u politici i medijima i to je nažalost tako - rekao je Šola.

Ulice će biti prazne
Nije li cijena ulaznica na SP-u malo previsoka?
- Nije. Bio sam nedavno u New Yorku, na NBA utakmici Knicksa i na NHL utakmici Rangersa. Cijena ulaznica kreće se do 65 do 135 dolara. Na utakmicama hrvatske reprezentacije dvorana će biti krcata jer samo nogomet i rukomet kada igraju nacionalen reprezentacije mogu ispraziti ulice. Ljude u Hrvatskoj zanima rukomet i zato dvorane neće biti prazne. Uostalom, nas su navijači pratili i u Portugalu,Tunisu, Ateni. Ta podrška s tribina bit će dodatna injekcija za naše igrače - istaknuo je Šola.

Što Šola očekuje od naše reprezentacije na SP-u.

- Mislim da bi svaka medalja bila ogroman uspjeh. Cijenio bi i kada bi igrali odlično a da ne osvojimo medalju. Na SP u Njemačkoj igrali smo najljepši rukomet, a bili smo peti. Tražiti zlato je malo pretenciozno - zaključio je Vlado Šola.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije