Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Dado Pršo kraj je dočekao razbijene glave, ali ponovno je bio strijelac u pobjedi Rangersa

Šokoti pukli križni ligamenti koljena

NOG-DADO-TXT.jpg
import
14.09.2005.
u 01:27

Iz sraza Rangersa i Porta jedna odlična i jedna grozna vijest. Prvo ona dobra - Dado Pršo strijelac je u pobjedi Rangersa. A loša - Tomo Šokota izborio se za prvu postavu u Portu, no na tom susretu u Glasgowu ozlijedio se i dugo će izbivati s travnjaka. Nakon sezone posta, sezone u kojoj je vladao Liverpool, Dado Pršo vratio se nogometnoj Ligi prvaka. I odmah, prve večeri, ponudio dojmljivu igru, a dvoboj je završio s povezom oko glave te pogotkom u statistici za pobjedu Glasgow Rangersa protiv Porta 3:2.

Pršin nokaut
- Strašno sam umoran, no najvažnije je da smo pobijedili, ponovno je divno igrati Ligu prvaka, još je ljepše početi pobjedom - govorio je Pršo.

Pri kraju prvog poluvremena, Dado je poletio za jednom loptom, bio posve blizu, no umjesto lopte, pogodio je u glavu Pedra Emanuela. Nogometaš Porta ostao je na travnjaku, Dado obliven krvlju. - Opet sam razbio glavu, to je nevjerojatno. To je već drugi, treći put otkako igram za Glasgow Rangers. Sudac dvoboja pokazao mu je žuti karton.

- Nisam to znao sve dok mi to nije rekao u tunelu na poluvremenu. Odmah sam ga pitao zašto, pa obojica smo krenuli prema lopti. Nije imao odgovor. Brzo je Pršo zaboravio žuti karton, u 42. minti našao se u petercu Porta, u gužvi s portugalskim vratarom Vitorom Baiom. Lopta je završila u mreži, Dado je podignuo ruke.

Porto još ima baruta
- Bila je velika gužva, ja sam loptu dodirnuo prsima i vidio je u mreži. Baia se odmah žalio, vikao da sam napravio prekršaj, no kontakta nije bilo. Ma, sad nije važno kako je pao pogodak, važno je da smo počeli pobjedom. Porto je odigrao dobru utakmicu, dvostruki europski prvak još u sebi ima baruta.

- Bilo je strašno teško, to je dobra momčad, koja tehnički igra vrlo dobro. Tomo Šokota ponovno nije imao sreće. Jednom je već doživio tešku ozljedu koljena, ponovno je odšepao jučer u svlačionicu prije isteka devedesete minute. - Prije toga je Šokota odigrao dobru utakmicu, igrao je kako zna, dobro se gradio, vješto čuvao loptu u napadu i bio dosta opasan. Kod 2:2 je imao i jednu priliku, no na našu sreću nije bio strijelac - ispričao je Pršo.

Nakon dvoboja su popričali nekoliko minuta, prisjetili se sjajne suradnje u Ljubljani kad su odveli Hrvatsku na EP u Portugalu. - Zaboljelo me koljeno, jučer sam odmah otišao na pregled magnetskom rezonancijom i rezultat je grozan - pukli su mi križni ligamenti koljena. Moram na operaciju - dan nakon utakmice javio je Šokota, koji još nije znao kada će i gdje na operaciju. Kod takvih ozljeda, stanke su duge, oko šest mjeseci.


Kaka i Pepe dvostruki strijelci

LONDON - Početak Lige prvaka ponudio je spektakl. Dovoljno je samo navesti podatak o 2,75 pogodaka po utakmici u prvih osam susreta. Nije loše za prvu večer. Dva su nogometaša postigla dva pogotka i to oba Brazilca: Kaka za Milan u 3:1 pobjedi crveno-crnih protiv Fenerbahçea i Pepe za Porto u 3:2 porazu kod glasgowskog Rangersa. Nije bilo puno grube igre i suci su podijelili tek jedan crveni karton i to interovcu Veronu.


Liverpool obranu naslova počeo pobjedom

SEVILLA - Branitelj naslova Liverpool ovogodišnju Ligu prvaka počeo je 2:1 pobjedom na teškom gostovanju kod debitanta u najelitnijem europskom klupskom natjecanju španjolskog Betisa. Redsi su sjajno počeli susret i već u drugoj minuti poveli pogotkom Pongollea. Samo 12 minuta nakon toga bilo je već 2:0. Bolji početak nisu mogli poželjeti. Betis je u drugom dijelu tek pogotkom Arzua u 51. minuti uspio smanjiti na 2:1.


Naši u Ligi prvaka

DADO PRŠO Odigrao još jednu dobru utakmicu uz pogodak i lakšu ozljedu glave
TOMO ŠOKOTA Kod 2:2 imao priliku za pogodak, a zatim je zbog ozljede koljena napustio igru
DARIO ŠIMIĆ Nije nastupio za Milan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije