Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igrač godine

Šokota: Modrić je najbolji igrač, ali 2012. godina je Mandžukićeva

mario mandzukic
PA/Pixsell
29.12.2012.
u 12:00

Imao je najbolju godinu, dokazao se i u Bayernu, a pogotovu na Europskom prvenstvu

 

Nekadašnji napadač Dinama, Benfice, Porta i hrvatske reprezentacije tražio je mali time-out prije nego što je složio deset najboljih hrvatskih nogometaša. Zatekli smo ga u ribolovu, to mu je nova strast. A nekoliko dana nakon što je sišao s broda poslao nam je svoj izbor u kojem je na prvom mjestu bio Mario Mandžukić.

Srna što stariji, to bolji

– Lijepo je kad imaš dosta pravih igrača i kad moraš razmišljati tko je najbolji. Naš je najbolji nogometaš, po meni, Luka Modrić, ako govorimo o svim njegovim vrlinama. No, naravno, to je izbor najboljeg nogometaša u konkretnoj godini. Za ovu godinu prednost sam ipak dao Mariju Mandžukiću. Imao je najbolju godinu, dokazao se i u Bayernu, a pogotovu na Europskom prvenstvu, gdje je bio prvo ime naše reprezentacije. Zaslužio je biti prvi, a dobro je da su najbolje nogometne godine još ispred njega.

Mandžukić je povratkom Gomeza sada sve više pričuvao, baš kao Luka Modrić u Realu.

– Ma govorimo o Real Madridu, momčadi prepunoj zvijezda. Luka je imao nesreću da nije s klubom prošao kvalitetne ljetne pripreme, a one su najvažnije kada su u pitanju klubovi iz Lige petice. Kod nas je obrnuto, Dinamo ima prave pripreme u zimskom periodu. No, Luka je sve bolji, a bit će još bolji s više treninga i većim brojem utakmica. Uza sve to, Real ne igra dobro i to je problem. No, i to je nogomet. Dođeš u tako veliki klub, a on padne u krizu. No, ne bojim se za njega, on će biti sve bolji i u Realu će se uvjeriti da nisu pogriješili – objasnio je Šokota.

Visoko je postavio i Darija Srnu.

– On mi je uvijek visoko, čovjek je već godina kapetan Šahtara, sad i reprezentacije. I igra stalno, ima kontinuitet, a to je jedna od najvećih kvaliteta koju može igrač imati. On u svaku utakmicu ulazi punim srcem, možda je prije igrao i bolje, ali i sad je na visokoj razini. Jako mi se sviđa Šahtarova igra, a Darijo je njen jako važan dio. Rezultati koje su ostvarili i Srni daju za pravo da bude ovako visoko.

Ćorluka stup obrane

Iako je dosta dugo razmišljao kako složiti deset najboljih, nije na taj popis mogao uvrstiti sve koje je želio.

– Ima još igrača koji uz trojicu na vrhu te Ćorluku, Pletikosu, Badelja, Perišića, Sammira, Rakitića i Šimunića zaslužuju biti u krugu najboljih. Najviše mi je na kraju žao što nisam našao mjesta za Nikicu Jelavića koji je odličan u Evertonu, sviđa mi se njegova igra, ali kad je mjesta bilo samo za desetoricu... – zaključio je Šokota.

Za njega bi i ove godine najbolji mladi nogometaš bio Mateo Kovačić. No, kako je prošle godine bio Nada godine, a u našem izboru to ne može biti dva puta, Tomo Šokota je izabrao ovaj put napadača Lokomotive Andreja Kramarića.

– Kovačić će biti veliki igrač, a vjerujem da će i Andrej Kramarić napredovati.

Šokotin izbor

1. Mario Mandžukić (Bayern) 10

2. Luka Modrić (Real) 9

3. Darijo Srna (Šahtar) 8

4. Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 7

5. Stipe Pletikosa (Rostov) 6

6. Milan Badelj (Dinamo) 5

7. Ivan Perišić (Borussia D) 4

8. Sammir (Dinamo) 3

9. Ivan Rakitić (Sevilla) 2

10. Josip Šimunić (Dinamo) 1

Nada godine

1. Andrej Kramarić (Dinamo) 5

2. Alen Halilović (Dinamo) 4

3. Mislav Oršić (Inter) 3

4. Tomislav Kiš (Hajduk) 2

5. Franko Andrijašević (Hajduk) 1

Komentara 1

AN
Andreeejjj
20:02 30.12.2012.

Šokota...tko je sad ovaj...gdje si ti to igrao?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije