Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ DOMINACIJE

Šok: Weidman nokautirao Andersona i uzeo pojas prvaka!

Silva Weidman
Printscreen Youtube
07.07.2013.
u 09:52

Prekinuta je dominacija Andersona Silve koja je trajala punih 2.000 dana nakon što ga je Chris Weidman uspio nokautirati početkom druge runde i tako mu preoteti titulu prvaka UFC-a u srednjoj kategoriji!

Šokantan scenarij pratili smo ranim jutarnjim satima po našem vremenu u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni. Prekinuta je dominacija Andersona Silve koja je trajala punih 2.000 dana nakon što ga je Chris Weidman uspio nokautirati početkom druge runde i tako mu preoteti titulu prvaka UFC-a u srednjoj kategoriji!

Dana White proteklih je tjedana uporno ponavljao kako većina njegovih boraca više vjeruje u pobjedu Weidmana, nego u aktualnog prvaka i u tom trenutku službeno najboljeg UFC-ovog boraca. Mnogi su smatrali kako je to samo marketinški trik kojim želi povećati gledanost i prodaju PPV-a, ali izgleda da je u tim njegovim najavama ipak bilo istine.

Dogodilo se ono što je ipak malo tko očekivao, Anderson je na UFC-u 162 doživio svoj prvi poraz otkako se bori u najboljoj MMA organizaciji na svijetu, a do njega je došlo nokautom početkom druge runde.

Prije toga nakon kratkog obračuna u parteru Anderson je počeo sa svojom standardnom predstavom. Spustio je ruke i dopustio Chrisu da ga pokuša uhvatiti, a nakon što bi svaki njegov pokušaj napada propao, Silva bi ga kaznio udarcima nogom.

Početkom druge runde aktualni prvak u tom je trenutku odlučio otići i korak dalje, glumio je da gubi ravnotežu, da ga koljena više "ne slušaju" i u tom trenutku je spustio ruke, iako je bio iznimno blizu svom suparniku. Weidman je odlučio krenuti na sve ili ništa, jednim lijevim direktom uspio je pogoditi Andersona i srušiti ga na pod te je s nekoliko dodatnih udaraca natjerao suca na prekid meča i time si osigurao veliku pobjedu o kojoj će se jako dugo pričati.

UFC 162:

Chris Weidman def. Anderson Silva - KO (2R 1:18)
Frankie Edgar def. Charles Oliveira - Jednoglasna sudačka odluka
Tim Kennedy def. Roger Gracie - Jednoglasna sudačka odluka
Cub Swanson def. Denis Siver - TKO (3R 2:24)
Mark Munoz def. Tim Boetsch - Jednoglasna sudačka odluka

Andrew Craig def. Chris Leben - Podijeljena sudačka odluka
Norman Parke def. Kazuki Tokudome - Jednoglasna sudačka odluka
Edson Barboza def. Rafaello Oliveira - TKO (2R 1:44)
Gabriel Gonzaga def. Dave Herman - TKO (1R 0:17)

Brian Melancon def. Seth Baczynski - KO (1R 4:59)
Mike Pierce def. David Mitchell - TKO (2R 2:55)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije