Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kooyong Classic

Söderling predao Ljubičiću

Ivan Ljubičić
AFP
14.01.2010.
u 08:47

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić igrat će protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza u razigravanju za peto mjesto na ekshibicijskom turniru u Kooyongu, predgrađu Melbournea.

Nakon poraza od Argentinca Juana Martina del Potra (6-3, 6-3) u uvodnom meču turnira na kojeg je ušao otkazivanjem nastupa Rogera Federera, Ljubičić je u drugom meču igrao protiv Šveđanina Robina Söderlinga.

Meč je prekinut nakon što je drugi hrvatski reket dobio prvi set 6-4, a razlog je ozljeda lakta desne ruke švedskog tenisača.

- Nisam želio ništa riskirati. Uz malo odmora i tretmana mislim da ću se osjećati bolje sljedećeg tjedna – rekao je Söderling kojem je sada pod upitnikom nastup na Australian Openu.

- Pokušat ću naravno, dat ću sve od sebe da zaigram. Nadam se da ću uspjeti, ali nikad se ne zna – dodao je osmi tenisač ATP ljestvice.

Nastup je, ali bez borbe otkazao i Del Potro koji je trebao igrati protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge za finale turnira. Kao razlog otkaza Del Potro je naveo također ozljedu lakta, pa tako organizatori sada pokušavaju naći pronaći adekvatnu zamjenu kako publika ne bi bila lišena kvalitetnog tenisa.

Poznat je prvi finalist Kooyong Classica, a to je Španjolac Fernando Verdasco kojem su bile potrebne samo 52 minute kako bi pobijedio trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6-1, 6-2.

U finalu će protivnik Verdascu biti pobjednik meča između spomenutog Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i igrača koji organizatori odrede kao zamjenu Del Potru.

Kooyong Classic, ekshibicija, 2. kolo:

Ljubičić – Söderling 6-4 – predaja Söderlinga

Gonzalez – Haas 6-2, 6-4

Verdasco – Đoković 6-2, 6-1

Del Potro – Tsonga (ne igra se)

bonus meč van programa turnira:

Murray – Querrey 6-1, 6-4

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije