Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP FINALE

Söderling bolji od Nadala

Robin Soderling
AFP
23.11.2009.
u 17:34

Drugu uzastopnu i drugu ukupnu pobjedu u petom ogledu karijere protiv Španjolca Rafaela Nadala upisao je Robin Söderling. U prvom meču skupine B ATP finala u Londonu, švedski tenisač je slavio 6-4, 6-4.

Söderling je proslavio premijernu pobjedu protiv Nadala izbacivši ga u osmini finala ovogodišnjeg pariškog Grand Slam turnira koji je kasnije pripao Federeru. Da zna kako protiv njega dokazao je i u ponedjeljak u meču dugom sat i 38 minuta.

Bolje otvaranje Šveđanina (3-0) Nadal je brzo poravnao na 3-3 u uvodnom setu, da bi potom deveti igrač svijeta iskoristio prvu break-set-loptu koju mu je Španjolac ponudio kod 5-4 na svoj servis. Treba reći da je Nadal u prvome setu u dva navrata pokazao slabost na početnom udarcu, što je Söderling realizirao oba puta (iskorištenosti break-lopti 2/2).

Prijelomni trenutak drugoga seta odigrao se također u desetome gemu. Nakon što su obojica iskoristila po jednu break-šansu u ranijoj fazi nastavka igre, Söderling je dobro reagirao na drugu meč-loptu i pobjedom otvorio natjecanje u skupini B ATP finala.

Nadal: Nisam iskazao mirnoću na ključnim poenima    
Robin Söderling je dobio priliku nastupati u Londonu zahvaljujući odluci Andyja Roddicka da se povuče s ATP finala. Pobjedom 6-4, 6-4 protiv Rafaela Nadala odmah je dokazao i da mu je ondje mjesto...

Alibi u porazu drugi tenisač svijeta, koji je u ponedjeljak bio u prilici upisati 400. pobjedu na Touru (ima i 88 poraza), nije tražio:

- Ne bih rekao da sam igrao loše, čak mislim da sam igrao dobro, samo u odlučujućim trenucima nisam iskazivao mirnoću, nego sam ih na brzinu pokušao riješiti. To je glavni razlog zbog čega me Söderling svladao.

Svoju je verziju pobjede ispričao i švedski tenisač koji je nakon slavlja u Roland Garrosu po drugi puta u petom ogledu karijere upisao pobjedu protiv Nadala:

- Važne poene odigrao sam bolje, a to je ono što je potrebno da biste pobijedili dečke iz vrha. Igrao sam mnogo velikih utakmica ove godine, i igrao sam dobro u njima. Pobijedio sam svjetsku elitu što mi je pomoglo da unaprijedim svoju igru.

ATP World Tour Finals, 1 kolo, skupina B:

Söderling - Nadal 6-4, 6-4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije