Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max! donosi

Sneijder: Pamtim kako me Perez potjerao iz Reala!

Wesley Sneijder, Galatasaray, portal (1)
Adam Davy/Press Association/PIXSELL
31.03.2013.
u 12:56

“Da idem u rat i da mogu izabrati suborca, bio bi to Didier Drogba. Njemu bih povjerio i život...”

Dirigent igre Galatasaraya, Wesley Sneijder, plamti od želje za odmjeravanjem s bivšim klubom u četvrtfinalu Lige prvaka. Nizozemac je priželjkivao taj susret još u Interu 2010., po mogućnosti u finalu na Santiago Bernabeuu.

Kapetan nizozemske reprezentacije vjeruje da je to sjajna prilika za naplatu duga od madridista, koji su ga se odrekli prije četiri ljeta.

Skupa Realova pogreška

Iako je u prvoj od dvije madridske sezone bio jedan od zaslužnih za osvajanje prvenstva, Sneijder je u drugoj potisnut u drugi plan, da bi ga se potom povratnik u predsjedničku fotelju Florentino Pérez olako riješio prepustivši ga Interu. Bilo je to ljeto skupih Realovih pogrešaka: Sneijder je poveo Inter do finala Lige prvaka na Bernabeuu, a nasuprot njemu, u Bayernovu dresu, istrčao je drugi Realov “otpadnik”, Arjen Robben. Ta dvojica sjajnih igrača pala su kao najveće žrtve Realove preobrazbe nakon što je Pérez opet preuzeo vlast u kraljevskom klubu.

Koliko mu je bilo stalo da ukloni dvojicu akvizicija prijašnjeg predsjednika Ramóna Calderóna pokazuju iznosi za koje ih je prodao: Sneijder je Interu ustupljen za 15, a Robben Bayernu za 24 milijuna eura - pet odnosno 12 milijuna manje od cijena za koje su dovedeni. Wesley je u nedavnom intervjuu za torinski Tuttosport pokazao da njegove “simpatije” prema Pérezu ne jenjavaju, prisjetivši se problema koje mu je prouzrokovao.

Naravno, Pérez nije bio jedini krivac za tjeranje Sneijdera, već je ulogu odigrao i novi trener Manuel Pellegrini. Čileanac je ocijenio da je dolaskom Kaké popunjeno mjesto ofenzivnog veznog, ne sluteći da će luksuzni Brazilac podbaciti i da će idućih godina Real “spašavati” tu poziciju Mesutom Özilom i Lukom Modrićem.

Mou strahuje od trojice bivših

Sneijderov odnos prema Realu nije jednoznačno ispunjen gorčinom. Jer, sada je tamo i njegov prijatelj José Mourinho, čovjek koji ga je vratio u život u Interu. Mou je zadnjih tjedana posjetio Tursku da snimi Galatasaray u susretu s Kayserisporom, svjedočivši dvama pogocima Buraka Yilmaza i jednom Sneijderovom. I nije propustio pozdraviti negdašnjeg “učenika”.

“Bilo je lijepo opet vidjeti Mourinha”, istaknuo je 29-godišnji srednjak. “Uspješno smo surađivali i zajedno osvojili Ligu prvaka. Ali, prenio sam mu poruku: Čuvaj se Galatasaraya! Naši će dvoboji biti teški, ali i emocionalno bogati.”

Još će jedan stari znanac dočekati Mourinha u dresu žuto-crvenih: Hamit Altintop! Turčin, međutim, ne osjeća prema Joséu nježne emocije kakve prožimaju Sneijdera. Naime, Mou ga prošle godine nije puno koristio u Realovoj momčadi, pa je Altintop sigurno željan da mu očita bukvicu. Štogod prema Mourinhu osjećali Sneijder i Altintop, njihove se emocije ne mogu mjeriti s onima koje krase Didiera Drogbu. Najdraži Joséov igrač iz vremena u Chelseaju plakao je kad se Jose u jesen 2007. opraštao od Stamford Bridgea. A ljubav je obostrana. Na pitanje što misli o Drogbi, Mou je rekao: “Da idem u rat i da mogu izabrati suborca, bio bi to Didier Drogba. Njemu bih povjerio i život...”

Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije