Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE NASLJEDNIK

Sneijder: Hiddink bi bio savršena zamjena za Mourinha

Wesley Sneijder
AFP
31.05.2010.
u 11:24

Milanski Inter je u fantastičnoj sezoni u kojoj je osvojio tri ugledna pehara (Liga prvaka, Serija A i Talijanski kup) i ostao bez dosadašnjeg trenera, Portugalca Josea Mourinha.

Trenutačno vlasnik Massimo Moratti traži zamjenu za njega, a Interova razmišljanja najčešće vode prema Fabiju Capellu, izborniku Engleske, koji je na vagi treba li prihvatiti taj poziv ili ne.

No, svoje rješenje nudi nizozemski nogometaš Intera Wesley Sneijder koji je uz Diega Milita bio jedan od najzaslužnijih za sve uspjehe milanskog kluba na terenu.

- Ako mene pitate, volio bih da Guss Hiddink (op.a. trenutačno izbornik Turske) bude Mourinhov zamjenik. Velikim dijelom su slični, fantastični taktičari koji igrače čine ponosnima što igraju pod njihovom palicom - rekao je Sneijder i nastavio:

- Inter zaslužuje imati najbolje igrače, pa tako i trenere. Teško je zamijeniti Mourinha i pravilno nastaviti njegovim putem. No, Hiddink to može. Trenirao je Real i Chelsea, dokazao se na svakoj svojoj dužnosti. Neću niti pričati da je strašne stvari napravio u PSV Eindhovenu, što bi rijetki uspjeli. Iskreno mu se divim i glasam za njega - završio je vezni igrač Intera i nizozemske reprezentacije.

Zdenek Zeman ponosan na Interov interes    
Zdenek Zeman, 63-godišnji češki nogometni trener, opet bi mogao postati aktivan u talijanskom nogometu. Naravno, u tom slučaju bi trebao upasti u upražnjeno Interovo "sedlo"...

Zeman je karijeru uspješnog trenera sagradio radeći u mnogim talijanskim klubovima. Bio je trener u Romi, Parmi, Laziju, Lecceu, Salernitani, Foggiji, Napoliju, Bresciji...

No, iz talijanskog nogometa je otišao 2006. godine, a nakon toga je radio samo kratko vrijeme u beogradskoj Crvenoj zvezdi (tijekom 2008. godine).

Određene talijanske tiskovine su ga dovele u kontekst mogućeg dolaska u Inter, na što je sam rekao:

- Hvala Morattiju na tome. Interes Intera je velika čast za mene, a mogući poziv bi bio nagrada za moj rad. To je sve što mogu reći zasad, konkretno još nisam ništa dobio - rekao je Zeman, koji je poznat po svojim "spartanskim" metodama tijekom treninga.

Primjerice, dok je bio trener Lazija jedna vrsta treninga je bilo trčanje uz stepenice dvadesetokatnice i natrag. I tako tko zna koliko puta...

Ključne riječi

Komentara 3

ES
Escudo
17:14 31.05.2010.

;D čuj ovog jadnika....stvarno si jadan,ali nije ti za zamjeriti jer vidim da još oca nisi našao......100 puta sam ti već rekao da ga tražiš po bosanskim portalima,a ne na hrvatskim vjeruj mi,otac ti je bosanac ;D

OB
-obrisani-
12:29 31.05.2010.

Sneijder: Hiddink bi bio savršena zamjena za Mourinha a Srečko Katanec za Slavena Bilića..

OB
-obrisani-
08:06 01.06.2010.

Sneijder: Hiddink bi bio savršena zamjena za Mourinha a Hrvatska bi bila savršena zamjena za reprezentaciju Engleske na World Cupu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije