Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Smiješi se rekord: Šestorica Hrvata blizu četvrtfinalu!

\'Tottenham Hotspur\'s Peter Crouch (R) celebrates with his team mate Aaron Lennon after scoring against AC Milan as Luka Modric (L) walks toward them during their Champions League soccer match at the
Reuters
18.02.2011.
u 10:04

U osmini finala ukupno je devet hrvatskih nogometaša, a nakon četiri prve utakmice, šestorica imaju lijepe izglede za proboj među osam najboljih

Devetorica hrvatskih nogometaša igraju ove sezone u osmini finala Lige prvaka. U Tottenhamu su četvorica (Pletikosa, Kranjčar, Modrić i Ćorluka), u Bayernu (Olić, Pranjić) i Šahtaru po dvojica (Eduardo, Srna), dok u Lyonu igra Lovren. A kad su se jesenas momčadi plasirale među šesnaest najboljih, bio je tu i jedan naš reprezentativac više - Ivan Rakitić u Schalkeu, no nedavno se preselio u Sevillu.

"Dizelaški" Milan

Nakon četiri utakmice osmine finala, čak šestorici Hrvata smiješi se nastup u četvrtfinalu! Kvartet naših "Engleza" senzacionalnom je 1:0 pobjedom na San Siru napravio veliki korak prema ulasku među osam najboljih momčadi, međutim, Milan se nikad ne smije podcijeniti i otpisati. Pa čak ni takav "dizelaški" Milan koji ne može pratiti dinamični i brzi Tottenham.

Međutim, nisu samo brzina i snaga odlučujući elementi u nogometu, psihička stabilnost i taktika iznimno su važne. Milan je znatno iskusniji od Tottenhama kad je riječ o takvim utakmicama, a znano je i da su Talijani izmislili taktiku. K tome, imaju neprijeporne individualne vrijednosti najviše klase (Ibrahimović, Robinho...), pa unatoč prednosti Tottenhama, treba očekivati uzbudljiv uzvrat na White Hart Laneu.

Eduardo i Srna znatno su bliže četvrtfinalu, Šahtarova 3:2 pobjeda donijela je ukrajinskom sastavu (u kojem su, usput, igrala trojica Ukrajinaca!) opipljiviji optimizam. Zbog dva razloga: prvi, jer nije isto u gostima pobijediti s 3:2 ili s 1:0, Romi je posao znatno otežan i, recimo, pobijedi li u Donjecku s 1:0 ili s 2:1, Rimljani svejedno ispadaju! A drugi je razlog u spoznaji da je Roma ipak znatno ispod Milanove razine, a upitno je i hoće li momčad u Donjeck uopće voditi trener Claudio Ranieri, budući da su pritisci na njega sve veći.

Eduardo: Još nije gotovo

Ipak, unatoč lijepoj prednosti, u Šahtaru stoje s obje noge na zemlji:

– Oduševljeni smo, no jasno nam je da nismo završili posao. Naša je pobjeda velika i dokaz da oni koji ne poznaju Šahtar i klubove iz istočne Europe misle da je protiv nas lako igrati. Čitao sam novine i slušao izvještaje u kojima su Rimljani slavili već nakon ždrijeba, bili smo im laka lovina. Ali, pokazali smo da klubovi iz istočne Europe mogu prirediti iznenađenje – rekao je Eduardo i dodao da nije bilo lako igrati prvu natjecateljsku utakmicu nakon dva i pol mjeseca.

Kapetan Šahtara Darijo Srna tijekom utakmice svađao se s Rominim kapetanom Tottijem ("Rekao sam mu da pripazi na ponašanje", kaže Srna):

– Mirni smo, još se igra 90 minuta. Slažem se s vama da smo nakon prvog poluvremena trebali voditi s 4:1, ali nadam se da niste posumnjali u nas - rekao je Srna ukrajinskim novinarima i naglasio:

– Bit će nam teško u uzvratu. Ali, Romi će biti još teže.

Komentara 5

FM
Farma Mouse
12:12 18.02.2011.

Dinamo-Zagreb bi bio sad u osmini finala ,da su decki ostali Modric,Kranjcar;Carli,Dudu.. al ne mora maminjo Vratite se svi , sve dobro u Hrvatskoj su nam rasprodali, Dinamo_Zagreb Uber ales

DC
DC
12:49 18.02.2011.

Mala korekcija: Kranjcar je otisao u inozemstvo iz Hajduka, a ne iz Dinama...

RO
ROKO
12:54 18.02.2011.

da ih nije prodo, nebi bilo dinama, ili bi bio kao karlovac! ti bi da modric i co igraju u jednoj od najgorih liga europe, a vrijede milijuna! pa pogledaj koliko je losih igraca uvalio zapadnoj europi, hvala bogu! http://www.facebook.com/pages/We-dont-like-Gattuso/195345360494444

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije