Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometna Liga prvaka

Službena potvrda EHF-a: PPD Zagreb među elitom

Našice:  PPD Zagreb osvojio 30. naslov prvaka Hrvatske
Dubravka Petric/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.06.2022.
u 12:35

Prošle sezone je EHF progledao kroz prste Makedoncima jer je klub iz Skoplja dao garancije da će novac biti isplaćen, ali kako se to nije dogodilo, Vardar je izbačen iz svih europskih natjecanja.

Rukometaši Vardara sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka. Ovu šokantnu vijest za makedonskog prvaka u petak je potvrdio Mihajlo Mihajlovski, predsjednik kluba i predsjednik SEHA lige te dopredsjednik Rukometnog saveza Makedonije, u razgovoru za portal 24 rukomet. Sada je tu odluku potvrdio i Izvršni odbor EHF-a.

Pokušao se Rukometni savez Makedonije nekako nagoditi s EHF-om, ali nije išlo. Razlog izbacivanja Vardara, ne tako davno dvostrukog osvajača Lige prvaka (2017. i 2019. godine), su financijski dugovi iz 2017. godine. Prošle sezone je EHF progledao kroz prste Makedoncima jer je klub iz Skoplja dao garancije da će novac biti isplaćen, ali kako se to nije dogodilo, Vardar je izbačen iz svih europskih natjecanja.

Sudionici rukometne Lige prvaka u sezoni 2022/2023. bit će: GOG (Dan), Barcelona (Špa), Paris Saint-Germain Handball (Fra), SC Magdeburg (Nje), THW Kiel (Nje), Pick Szeged (Mađ), Lomza Vive Kielce (Polj), FC Porto (Por), CS Dinamo Bucuresti (Rum). Te sedam klubova s pozivnicama: PPD Zagreb (Hrv), Aalborg Håndbold (Dan), HBC Nantes (Fra), Telekom Veszprém HC (Mađ), Elverum Handball (Nor), ORLEN Wisla Plock (Polj), RK Celje Pivovarna Laško (Slo).

Kod rukometašica Hrvatska također ima svog predstavnika u Ligi prvaka, to je Lokomotiva, a osim nje fiksna mjesta imaju danski Odense Håndbold i Team Esbjerg, francuski Metz Handball, njemački SG BBM Bietigheim, mađarski Györi Audi ETO KC, crnogorska Budućnost BEMAX, norveški Vipers Kristiansand i rumunjski CS Rapid Bucuresti.

Sedam dodatnih mjesta popunili su češki DHK Banik Most, francuski Brest Bretagne Handball, mađarski FTC Rail-Cargo Hungaria, norveški Storhamar Handball Elite, rumunjski CSM Bucuresti, slovenski Krim Mercator i turski Kastamonu Belediyesi GSK.

Ždrijeb skupina održat će se u petak 1. srpnja. 

Komentara 1

HA
Harakan
18:29 27.06.2022.

Žalosno je uopće pisati o tome da mi kao nekakva velesila u rukometu moramo preko drugih leđa u glavni žrijeb lige prvaka i koliko je Zagreb postao kanta za napucavanje a liga kvalitete srednješkolskog igrališta i ta regionalna SEHA liga je za njih prejak zalogaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije