Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB JE OBJAVIO

Službeno je: Thomas Tuchel odlazi s klupe Bayerna, europski velikan uskoro će dobiti novog trenera

REUTERS/Annegret Hilse
21.02.2024.
u 11:06

'Nakon otvorene rasprave zaključili smo da bi bilo najbolje da od ovoga ljeta svatko krene svojim putem', rekao je predsjednik uprave kluba

Ono o čemu se proteklih dana pisalo u smislu spekulacije, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu. Naime, Bayern je na svojim službenim stranicama objavio da će na kraju sezone biti raskinuta suradnja toga kluba s glavnim trenerom Thomasom Tuchelom.

Iako je ugovor s Tuchelom vrijedio do ljeta 2025. godine, Bayern će zbog rezultata i odnosa unutar momčadi već ovoga ljeta dobiti novog trenera.

"U dobroj, otvorenoj raspravi došli smo do odluke o sporazumnom raskidu ugovora na ljeto. Naš je cilj dobiti novi smjer u nogometnom smislu, s novim trenerom za sezonu 2024/25. Do tada, svaki pojedinac u ovome klubu maksimalno je fokusiran na postizanje ciljeva. Oni uključuju maksimalnu koncentraciju na Ligu prvaka i Bundesligu", rekao je predsjednik uprave Bayerna, Jan-Christian Dressen i dodao:

- Od momčadi želim da da maksimum u Ligi prvaka. Znamo da smo prvu utakmicu protiv Lazija izgubili s 1:0, ali uvjereni smo da ćemo se plasirati u četvrtfinala uz pomoć pune Allianz Arene i naših gledatelja.

Javio se i sam Tuchel.

- Složili smo se da ćemo se rastati u korektnim odnosima ovoga ljeta. Do tada, ja ću nastaviti raditi sve što mogu zajedno sa svojim stručnim stožerom kako bismo ostvarili maksimalan uspjeh.

Podsjetimo, Thomas Tuchel na klupi Bayerna naslijedio je Juliana Nagelsmanna u ožujku prošle godine. Do danas je Bavarce vodio u 44 utakmice, upisavši pritom 28 pobjeda, 5 remija i 11 poraza. Prethodno je u karijeri vodio londonski Chelsea, s kojim je 2021. osvojio Ligu prvaka te PSG, Borussiju iz Dortmunda, Mainz i Augsburg. U Bayernu je osvojio jedan trofej, lanjski naslov prvaka Njemačke.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
12:55 21.02.2024.

Sve su to napuhane veličine uključujući Josepa Guardiolu kad mu kupe sve što poželi, ajde nek sedne na klupu orlova pa se kvalificira bez baraža 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije