Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA

Slovenija? Uh, jaki su na svim pozicijama, nadamo se čudu

Zadar: Hrvatska protiv Nizozemske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo u odbojci
Marko Dimic/PIXSELL
11.09.2021.
u 16:15

Slovenija. Što reći. Jaki su na svim pozicijama. Uostalom, dvaput su bili drugi na europskim prvenstvima u posljednjih pet godina. Svi njihovi najbolji igrači igraju u top europskim klubovima. Neće biti lako, ali se ne predajemo. - rekao je Filip Šestan, hrvatski reprezentativac.

Odbojkaši Hrvatske doputovali su u Ostravu gdje će u ponedjeljak protiv Slovenije igrati u osmini finala Europskog prvenstva.

– Let od Tallinna do Ostrave protekao je ugodno i nije dugo trajao. Za četiri reprezentacije koje su u Tallinnu izborile osminu finala bio je organiziran zajednički čarter. U Češkoj nas je dočekalo lijepo, sunčano vrijeme – rekao je Filip Šestan, hrvatski reprezentativac.

Sigurno ste gledali susret Italije i Češke i navijali za Češku?

– Istina. Jer, da je pobijedila Češka, onda bismo igrali s njima u osmini finala, što je puno bolja opcija nego ova da igramo protiv Slovenije. Nadali smo se da bi Češka nakon što je pobijedila Sloveniju u skupini mogla do još jednog iznenađenja, ali nije bilo ništa od toga – kaže Filip.

Dakle, Slovenija?

– Slovenija. Što reći. Jaki su na svim pozicijama. Uostalom, dvaput su bili drugi na europskim prvenstvima u posljednjih pet godina. Svi njihovi najbolji igrači igraju u top europskim klubovima. Neće biti lako, ali se ne predajemo. U sportu su iznenađenja uvijek moguća tako da ćemo mi ući u utakmicu potpuno opušteno jer su oni veliki favoriti. Iza nas je dobro odrađen posao u skupini gdje smo imali tri pobjede i dva poraza. Možda smo jedinu lošiju utakmicu odigrali protiv Njemačke. Bila nam je prva na Europskom prvenstvu, bilo je dosta grča i nervoze kod nas – istaknuo je Šestan koji je ostao u rumunjskom klubu Arcada iz Galatija.

– Dobro mi je u Rumunjskoj. Prije Arcade igrao sam u Craiovi. Arcada je već tri sezone prvak Rumunjske. Ove godine cilj je obraniti naslov, ali i ući u skupinu Lige prvaka. U klub mi je došao suigrač iz reprezentacije, Ivan Raič. Rumunjska liga dosta je kvalitetna, igra dosta stranaca. Galati kao grad mi se isto sviđa, na obali Dunava je, samo nekada nema sunca po deset dana pa je malo depresivno. Što se tiče rumunjskog jezika, nekako sam lijen da ga naučim, ali ionako svi u klubu govore engleski – rekao je Filip.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije