Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završni komentar

Slovenci su potrošili 16 mil. eura, a mi smo bili domaćini Eurobasketa

'20.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenija 2013., polufinale, Hrvatska - Litva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
23.09.2013.
u 12:13

Neka se HKS ozbiljno založi da se jedan od sljedećih Eurobasketa održi u BiH

U organizaciju Eurobasketa nismo uložili niti jedan euro, a naši su košarkaši cijelo vrijeme igrali pred domaćom publikom. Zato hvala dragim susjedima Slovencima. Na izvrsnu organizaciju smotre 24 reprezentacije potrošili su 16 milijuna eura i pomogli Hrvatskoj da doživi malu košarkašku renesansu.

I zato odmah predlažemo sljedeće: neka se Hrvatski košarkaški savez ozbiljno založi da se jedan od sljedećih eurobasketa održi u Bosni i Hercegovini! Opet bismo prošli bez troškova, a igrali bismo na domaćem terenu. Kad već sami kao država koja financijski jako leluja nismo u stanju biti domaćini.

Slovenski organizatori zaradili su ozbiljan novac na hrvatskim navijačima (samo na ulaznicama barem 400.000 eura), s kojima su mogli kompenzirati nešto neuspješniju sponzorsku aktivnost, koja je dodatno pala neulaskom Slovenije u četvrtfinale.

Slovenci su pak pokazali da doista vole košarku. I da znaju pristojno navijati. U Celju je bilo kao u grotlu, u Stožicama dvostruko više navijača u zelenom i sve je podsjećalo na navijanje kao u beogradskom Pioniru. Samo što je ovo bilo puno uljudnije. Zato je Boštjan Nachbar i kazao da te \"občutke\" zajedništva s publikom ne bi mijenjao za medalju. A mi, hrvatski izvjestitelji, uživali smo što nas zbog požrtvovnog stila igre naših simpatiziraju neutralni.

Osim što se narod ponovo identificirao s njima, najveća vrijednost konačnog ishoda za hrvatske košarkaše jest što su se ponovo priključili europskom vrhu i što dvije godine ne moraju igrati nikakve kvalifikacije. Niti za SP, niti za sljedeći Eurobasket. I to je poprilično pogodna situacija za izbornika da uvodi nove igrače u nacionalnu vrstu. Dakako, s ovim se, nadamo se, vratio i kult reprezentacije koja ovaj puta nije bila prostor zajamčenih frustracija već lijepih čuvstava, pravog momčadskog bratstva. Repešini su izabranici dva mjeseca živjeli kao braća i zato su i uspjeli.

Dakako, sve su to samo pretpostavke za neki novi uzlazni niz. I zato HKS mora iskoristiti ovu potisnu snagu, kreirati poticajniju atmosferu za rad s mladima i sve učiniti da ne izgubimo neke vrlo talentirane igrače koji su golobradi otišli trbuhom za kruhom. Da nam Slovenci ne otmu Marinellija, a Izraelci Bendera i mlađeg Žižića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije