Naslovnica Sport

Slovenci osvojili osmu medalju: Košir srebrni u paralelnom slalomu

Koširu je to druga medalja na ovim Igrama, u paralelnom veleslalomu bio je brončani. To je inače osma medalja Slovenaca u Sočiju.
22. veljače 2014. u 12:57 8 komentara 1435 prikaza
Žan Košir
Foto: Reuters (Ilustracija)

Slovenija ima novu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. U paralelnom slalomu snowboardera srebrni je bio Žan Košir. Njemu je to druga medalja na ovim Igrama, u paralelnom veleslalomu bio je brončani. To je inače osma medalja Slovenaca u Sočiju.

Do zlata je stigao naturalizirani Rus Vic Wild koji je u dvije vožnje finala bio brži od Košira. Brončana medalja ide u Austriju k Benjaminu Karlu.

Žan Košir | Autor : Reuters (Ilustracija) Foto: Reuters (Ilustracija)

U ženksoj konkurenciji najbolja je bila Julia Dujmovits koja je u finalu bila brža od Njemice Anke Karstens. I brončana medalja ide u Njemačku, a osvojila ju je Amelie Kober.

>> Malec u posljednjem nastupu u Sočiju završila na 53. mjestu

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • pidocha:

  ,...kekeci su postali zimska sportska sila,svaka čast,čestitam,

 • DERATIZACIJA:

  Bio bi pošteno od novinara da nama koji nismo tako upućeni o kakvom se tu sportu radi!

 • Avatar MBJanez-
  MBJanez-:

  Čude se Amerikanci, čude se Rusi, ma čude se svi na svijetu osim nekih zavidnih i potištenih iz susjedstva da Slovenija tako rastura i postiže takve sjajne rezultate na zimskim OI 2014. Mi se ne čudimo jer znamo da makar ... prikaži još! smo dugo žuvjeli u Jugi naši sportaši nisu odgojeni na balkanskom dišpetu nego na europskoj pragmatici rada, reda i skromnosti.