Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ko'lko nas ima...

Slovenci ne mogu bez nas: Polovicu stranaca čine im hrvatski nogometaši!

ivan lendrić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.02.2015.
u 12:12

Jedini slovenski prvoligaš bez Hrvata je Gorica, ali tamo je snažna talijanska kolonija igrača koji su na posudbi.

Mnogi se u Hrvatskoj bune da previše stranaca igra u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Za to vrijeme hrvatski nogometaši najbrojniji su stranci u slovenskoj prvoj ligi, piše Goal.com. U slovenskoj Prvoj ligi TS je 96 stranaca, od toga je čak 45 nogometaša s hrvatskim državljanstvom, odnosno 17,5 posto lige sastavljaju hrvatski nogometaši, odnosno svaki šesti.

Jedini slovenski prvoligaš bez Hrvata je Gorica, ali tamo je snažna talijanska kolonija igrača koji su na posudbi. Po jednog Hrvata imaju Maribor, Koper i Kalcer Radomlje, po dva su u Rudaru iz Velenja i u Domžalama, trojica su u Celju i četvorica u Olimpiji.

A u kojim klubovima ima najviše Hrvata i koji sve hrvatski nogometaši igraju u Sloveniji, pogledajte OVDJE!

>>Barca je najpopularnija u svijetu, no za koga navijaju Hrvati?

Komentara 2

AN
Andreeejjj
19:14 17.02.2015.

Ma tako nekako samo što ni jedan ne vrijedi ništa...i u HRV ligi igra puno, puno stranaca (bosanaca, srba, crnca) ali šta to ima veze. Ipak sport je sport i nema veze sa politikom ako niste znali primitivci!?

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
19:38 17.02.2015.

A koliko ih tek igra po Austriji, Mađarskoj, tako je bilo oduvijek i tu nema ničeg čudnog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije