Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hokej na ledu

Slovačka bolja od Rusije nakon kaznenih udaraca

Slovačka Rusija
AFP
19.02.2010.
u 09:54

Reprezentacija Slovačke pobijedila je boljim izvođenjem kaznenih udaraca Rusiju 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) u dvoboju 2. kola B skupine na olimpijskom hokejaškom turniru u Vancouveru.

Iako su Rusi na papiru ušli u ovu utakmicu kao veliki favoriti, utakmica je, zapravo, bila poprilično izjednačena, a drama kaznenih udaraca okončana je tek u sedmoj seriji, u kojoj je Pavol Demitra pogotkom donio Slovacima dva boda, a Ruse ostavio na samo jednom.

Aleksander Ovečkin, prva zvijezda ruske reprezentacije, zabio je gol u drugoj seriji kaznenih udaraca, ali je nakon toga dva puta bio neuspješan, kao i Jevgenij Malkin u sedmoj seriji.

Rusi su tijekom utakmice šutirali 37 put na gol, Slovaci samo četiri puta manje. Rusija je povela golom Alekseja Morozova u šestoj minuti druge trećine, a za Slovačku je izjednačio Marian Hossa sredinom posljednje dionice.

Za Slovačku je opet igrao Marian Gaborik, iako se najavljivalo da će zbog ozljede mišića propustiti uvodne dvije utakmice. Igrao je i u dvoboju protiv Češke, u kojem su Slovaci izgubili s 3:1. Rusi su, podsjetimo, na startu svladali Latviju 8:-2.

Slovaci će u 3. kolu igrati protiv Latvije, a derbi skupine odigrat će Rusija i Češka.

ZOI, hokej (M), 2. kolo B skupine:

Slovačka - Rusija 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Češka - Latvija (19. veljače)

Redoslijed: 1. Rusija 4, 2. Češka 3 (-1), 3. Slovačka 2, 4. Latvija 0 (-1)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije