Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJANCI ODUŠEVLJENI

Sljeme je pokazalo kako uspješno prodati skijanje

Vedran Pavlek
Marko Lukunić
01.01.2010.
u 14:21

Austrijska novinska agencija (APA) donijela je u petak priču o sljemenskim utrkama Svjetskog kupa, slalomu skijašica, koji će se održati 3. siječnja, te muškoj utrci u istoj disciplini tri dana kasnije.

“Snježna kraljica s 20.000 gledatelja je najbolji primjer da se utrke Svjetskog kupa ne moraju nužno vezati samo uz alpske lokacije. Unatoč tome što je Hrvatska zbog svoje jadranske obale poznatija kao ljetno turističko odredište nego kao skijaška meka. Ono što je počelo prije deset godina oko Janice i Ivice Kostelića i njihova trenera i oca Ante, pretvorilo se u jedan od najuspješnijih skijaških događaja u svijetu. A ime autora je Vedran Pavlek”, piše APA, a prenose austrijski i njemački mediji.

Pavlek kao direktor reprezentacije nije oko Kostelića stvorio Hrvatsku samo uspješnom skijaškom nacijom, već je zagrebačkim slalomima pokazao mnogim organizatorima utrka kako uspješno prodati skijanje i zaraditi novac.

“Uvijek nam je bilo jasno da moramo napraviti vrhunski događaj ako želimo zadržati utrke u kalendaru Svjetskog kupa”, citira APA Pavleka, uz dodatak kako su zagrebačke utrke kazna svima koji su mislili kako se skijanje može uspješno prodati samo u alpskim zemljama.

APA podsjeća kako u hrvatskoj reprezentaciji radi i austrijski trener Walter Hubmann kojeg naziva velikim Pavlekovim pobornikom.

- Pavlek je radoholičar, motor koji stoji iza svega - rekao je Hubmann koji je oduševljen i hrvatskim skijašima:

- Entuzijazam je ovdje doista čudesan!

APA u zaključku piše kako uoči ovogodišnje utrke zabrinutost izazivaju samo problematični nogometni navijači koji će pohoditi Sljeme.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar condor
condor
16:36 01.01.2010.

Ovi huligani s nogometnih stadiona, zlo su za ostale sportske pozornice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije