Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NFL LIGA

Slijedi wild card turnir početkom siječnja

29.12.2008.
u 11:05

U NFL ligi (američki nogomet) je završen regularni dio sezone (16 utakmica svake momčadi), te je poznato dvanaest onih koji nastavljaju lov na Super Bowl.

Četiri momčadi su slobodne u prvom kolu (popularnom wild-card vikendu). Izborili su to aktualni prvaci New York Giantsi (omjer 12-4), Teenesse Titans (13-3), Pittsburgh Steelersi (12-4) i Carolina Panthers (12-4).

Početkom nove kalendarske godine, 3. i 4. siječnja, wild-card vikend će upotpuniti sljedeće utakmice: Indianapolis - San Diego, Miami - Baltimore, Atlanta - Arizona i Philadelphia - Minnesota.

Posljednje kolo regularnog dijela je bilo iznimno uzbudljivo jer je nekoliko direktnih utakmica odlučivalo koja će momčad nastaviti doigravanje. Veliku pobjedu su ostvarili Miami Dolphinsi koji su u gostima pobijedili NY Jetse 24-17, te ih tako ostavili iza sebe u divizijskom redoslijedu. Inače, Miami je pritom iza sebe ostavio i New England, sastav koji je prošle godine upisao jedan jedini poraz (onaj u Super Bowlu od NY Giantsa).

Miami je tako doživio veliki procvati u odnosu na prošlu sezonu kada su regularni dio sezone završili s omjerom 1-15. Ovaj put su imali 11 pobjeda i pet poraza.

Philadelphia je u direktnom dvoboju doslovno razbila Dallas 44-6 i tako izborila plasman dalje. Dallas se sam ponudio posredstvom brojnih pogrešaka, a odličnu utakmicu je za domaćina odigrao njihov quarterback Donovan McNabb.

Izravni dvoboj za nastavak sezone su imali San Diego i Denver, a Chargersi iz San Diega su slavili ogromnu pobjedu 52-21. Bila je to četvrta pobjeda zaredom San Diega koji se s ne baš blistavim omjerom 8-8 prošuljao u wild-card vikend.

Pobjedu večeri ipak je ostvario Indianapolis, makar nije imala rezultatskog značaja. S 23-0 su pobijedili najbolju momčad lige u regularnom dijelu, Teenessee Titanse. Bila je to deveta pobjeda zaredom Indianapolisa, prvaka od prije dvije godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije