Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN - DINAMO 0:1

Slepičkina majstorija, Butina zaslužan za pobjedu

Miroslav Slepička
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/5
20.03.2010.
u 22:12

Dinamo je odnio bodove iz Koprivnice no mnogo teže negoli se očekivalo. Slaven Belupo ove sezone nije ni približno tako dobar kao prije, kao 2005. kad je plave poslao u ligu za "bedake" ili kao 2007. kao je im nanio 5:2 poraz.

Dinamo je odnio bodove iz Koprivnice, no mnogo teže nego što se očekivalo. Slaven Belupo ove sezone nije ni približno tako dobar kao prije, kao 2005., kada je plave poslao u ligu za “bedake”, ili kao 2007., kad ih je porazio 5:2. Dinamo nije blistao i samo zahvaljujući jednome pravom potezu Slepičke i posebno sjajnome Butini stigao je do važne pobjede pred prvi polufinalni kup-susret s Hajdukom.

Mnogo toga dogodilo se već u uvodnim minutama utakmice. Naime, već nakon šest minuta zbog ozljede je izašao Cufre pa je stopersku poziciju u Dinamu popunio Barbarić.

A već nakon deset minuta Dinamo je vodio. Mandžukić je spustio glavom loptu za Slepičku, koji je opalio lijevom nogom, od vratnice se lopta odbila u suprotni kut mreže, bio je to doista krasan pogodak.

Očekivalo se da će nakon toga Zagrepčani umiriti utakmicu, kontrolirati igru. No, onda se sve zakuhalo, a glavni krivac bio je sudac Križarić. Nakon nekoliko žešćih startova izgubio se, izgubio je kontrolu pa je bilo i naguravanja, udaranja, prljavih poteza igrača. A sudac najprije nije dijelio kartone, onda ih je dao nekome, zacijelo nije siguran ni sam kome. Zakuhao je utakmicu, koja je tako mogla otići u neželjenom, nesportskom smjeru.

Do odmora je prijetio Slaven Belupo, Mario Gregurina, koji je ušao u 37. minuti, tri puta je opako zaprijetio, no Tomislav Butina bio je odličan i spasio je mrežu Dinama, kao i kada je tukao Maras. Samo zahvaljujući Butini plavi su vodili.

Nastavak je donio bolji nogomet i prilike za pogotke. Prvo je Mandžukić promašio nemoguće, sam je bio četiri metra od gola, valjda je mislio da je u zaleđu pa je bezvoljno pucao. Potom je Mandžukić iz “mrtve” šanse nepotrebno vraćao Slepički, koji nije bio u dobroj poziciji, pa je Badelj bio sam, ali je Pelin obranio. Tako je Dinamo ipak stigao do pobjede na ovom neugodnom gostovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije