Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresna ispovijed

Slavni brazilski nogometaš borio se za život: 'Skoro sam umro, proveo sam šest mjeseci u bolnici'

Instagram / Thiago Silva
28.10.2022.
u 18:31

Vrlo težak period proživio je 38-godišnji stoper Chelseaja iz brazilske nogometne reprezentacije.

Thiago Silva jedan je najbolji obrambenih igrača u povijesti nogometa, a trenutno nastupa za engleskog velikana Chelsea.

Sjajni Brazilac se prisjetio teških trenutaka dok je igrao na posudbi u moskovskom Dinamu, kaže da su ga dani dijelili od smrti, ali se uspio izvući. 

U Moskvi je doživio vrlo teške životne trenutke, umalo je izgubio život jer mu na vrijeme nije otkrivena tuberkuloza.

- 2005. godine sam otišao na posudbu u Dinamo iz Moskve. Grad je bio užasan, bilo je veoma hladno i ubrzo sam se razbolio - prisjetio se Silva svojih europskih početaka. 

Soccer Football - Champions League - Group E - FC Salzburg v Chelsea - Red Bull Arena Salzburg, Salzburg, Austria - October 25, 2022 Chelsea's Thiago Silva celebrates after the match REUTERS/Leonhard Foeger Photo: LEONHARD FOEGER/REUTERS
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

- U bolnici sam proveo šest mjeseci. Imao sam 10 kilograma viška, svi oko mene su bili mršavi, a ja nisam mogao prestati da jedem. Konstantno sam bio gladan. Moja majka je govorila da ne izgledam bolesno, ali ja se nisam mogao pomaći. Liječnici su mi preporučili da odem u šetnju, nisam mogao. Ta bolest je bila zarazna pa su me stavili u izolaciju.  Davali su mi injekcije tri ili četiri puta dnevno, uzimao sam između 10 i 15 tableta. Potom sam saznao da imam tuberkulozu već šest mjeseci. Rekli su mi da bih umro da je potrajala još dva tjedna i da ne znaju hoću li se oporaviti - pričao je Silva potresnu priču.

- Skoro sam umro. Zato sad kada god sam na terenu, sjetim se ovih teških trenutaka u Rusiji 

U karijeru je još nastupao i za Milan, Fluminense te PSG. 

>> Izjave igrača Dinama nakon poraza od Milana pogledajte u videu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije