Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FARMACEUTI OGORČENI NA SUCE

Slaven je nekima preopasan u borbi za Europu

\'slaven02_nnn_spo_170911\'
Foto: NK Slaven Belupo
1/4
17.09.2011.
u 14:42

Koprivnički tabor ni jutro nakon utakmice s Lučkom nije se pomirio s činjenicom da je gostima priznat nepostojeći pogodak.

Utakmicu je to preusmjerilo u sasvim drugom smjeru, a farmaceuti su do kraja uspjeli tek izjednačiti za mršavi bod.

Sporni detalj dogodio se u drugoj minuti utakmice kada je pomoćnik Mladen Rajko iz Tinjana sugerirao glavnom sucu Marinu Vidulinu iz Kanfanara da je Lučko zabio gol, iako je Nikola Rak pogodio gredu, od koje se lopta vidljivo odbila u teren.

Ipak, Vidulin je na ogorčenje svih prisutnih na koprivničkom stadionu uvažio pomoćnikovu intervenciju.

- To je primjer klasične krađe. Po nijednom zakonu fizike to ne može biti gol. Očito smo nekima postali preopasni u borbi za Europu - ogorčen je direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović, koji nije birao riječi za sudačku trojku.

- Nadam se da nijednog više neću vidjeti, to nisu suci za prvu ligu. Njihovi potezi nemaju veze s mozgom - dodao je i nastavio sipati paljbu.

- Sedam kola suce nismo ni spomenuli, iako smo bili oštećeni, ali sad je dosta. Suci u Koprivnicu dolaze kao na izlet, mi ih mazimo i pazimo, a onda dođu ovi i pokradu nas iz čista mira. Neće to više tako ići - rekao je direktor i otkrio kako se Rajko poslije došao ispričati, ali što to vrijedi, ističe, kad su dva važna boda otišla u nepovrat.

Kontrolor utakmice Goran Tenžera iz Splita nije htio otkriti kako je ocijenio Rajka i njegove kolege jer, kaže, za to nema ovlasti, dok je Ivan Peraić, povjerenik za suđenje Prve HNL, rekao da će odluku donijeti nakon što vidi snimku utakmice.

Ako se pokaže kako gol zaista nije postojao, poručuje, krivci će biti sankcionirani kao i svi drugi dosad.

Podsjetimo, Lučko je u Koprivnici izvuklo remi (1:1). Očekivala se lagana pobjeda Slavena Belupa, no kardinalna pogreška pomoćnog suca Mladena Rajka utakmicu je preusmjerila u sasvim drugom smjeru. Igrala se 70. sekunda. Novak je proslijedio loptu do Raka, koji od šale pretrčava iznimno lošeg Purića, puca i pogađa gredu. Lopta se odbija dva metra u teren, no Rajko iz samo njemu znanog razloga sugerira glavnom sucu Vidulinu da je bio gol.

Publika, domaći igrači i trener Roy Ferenčina potpuno su "podivljali". S razlogom, pokazala je i službena kamera HNS-a. Teško se domaćinu bilo više koncentirati na igru, tim više jer se sudačka trojka, koja je prvi put sudila na prvoligaškoj utakmici, proslavila još mnogim čudnim odlukama u svom debiju. Do kraja poluvremena Benko je promašio stopostotnu priliku i pogodio gredu, a Poljakov udarac s 30 metara iskosa jedva je iščupao Lučkov vratar Kovačić.

Gosti su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela mogli staviti točku na "i", ali Fuček je pucao kraj gola. Trener Ferenčina na poluvremenu je bijelu košulju zamijenio plavom majicom na crte, no nije pogodio u potpunosti. Njegov najbolji igrač Benko uspio je tek izjednačiti u 70. minuti nakon proigravanja Vojnovića.

Ključne riječi

Komentara 11

IK
i kad gube i kad tuku
16:07 17.09.2011.

Ako netko nije primjetio, podsjetnik da je ovo jučer bio najtipovaniji par u kladionici super sporta, ništa u našem nogometu nije slučajno.

Avatar vaha
vaha
16:30 17.09.2011.

evo kak hadukovi suci sude protiv direktnih konkurenata hajduku za 2 mjesto...sad bi trebali farmaceuti sazvat novinare i objasnit da iza svega stoji males i ekipa koja koristi svoje suce da im srede konkurenciju, i naravno trazit od hns-a da protiv hajduka poduzme odgovarajuce snkcije....

Avatar mlijeko
mlijeko
15:41 17.09.2011.

Ma bez obzira na sve igrači Slavena su debelo potcjenili goste i mislili da će pobjeda doći sama od sebe. Cjelu utakmicu imali su 3 prilike, a nisu ni trčali samo su dugim loptama pokušali doći do protivničkog gola. Malo samokritike na vlastitu igru ne bi bilo na odmet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije