Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR - SLAVEN BELUPO 1:0

Slaven imao loptu - Zadar koristio šanse

NK Zadar
Dino Stanin | VLM
03.10.2009.
u 18:49

Pametno se Zadar u prvom poluvremenu postavio protiv Slavena Belupa. Prepustio je naime na svojim Stanovima Zadar Koprivničancima loptu i igru, ali samo do dvadesetak metara od gola Antonia Ježine, a potom iz ubojitih kontri jurišao prema golmanu Slaven Belupa Silviju Rodiću.

Dodouše, pitanje je kako bi se sve odvijalo da je odličan udarac iz slobodnjaka s dvadesetak metara u sedmoj minuti Alena Marasa završio u golu umjesto na lijevoj vratnici gola Zadra. No, nije, a vrlo brzo i to u 14. minuti Zadar je poveo. Želimir Terkeš glavom je spustio na 20 metara loptu do Ivana Ćurjurića koji je odapeo i pogodio desni kut gola Slaven Belupa.

I nakon toga Slaven Belupo je držao loptu na polovici Zadra, a Zadrani su bili ti koji su stvarali šanse. Terkeš, pa potom sredinom poluvremena i Šaranović su prvo priprijetili, a do kraja poluvremena Terkeš i Jozinović i ozbiljno zaprijetili, no na poluvrijeme se otišlo ipak s tek minimalnom prednošću Zadrana. I u prvoj minuti nastavka Slaven Belupo je imao sreće jer je njihov obrambeni igrač Nynkeu, pogodio glavom prečku svojih vrata. I u drugom poluvremenu Zadar se prividno povukao, a Slaven ponajviše preko Pape i Posavca imao loptu.

Ubacio je Zlatko Dalić i Šafarića, no zadarska veza Surać, Ljubičić i Ćurjurić odgovarala je žestoko i nije im dozvoljavala zadnji pas prema napadačima Slaven Belupa. Opasni su zato bili ponovno Zadrani i to Terkeš nakon sata igre, no njegov udarac s desetak metara obranio je Rodić. Intenzitet igre obiju ekipa potom je dostao pao do nove šanse jučer ponovno neraspoloženog napadača Zadra, Želimira Terkeša koji je slabo pucao prema Rodiću.

Veliku šansu imao je i Ljubičić kada je petnaestak minuta prije kraja izbio sam ispred Rodića, no pucao je slabo pokraj gola. Minut kasnije Ljubičić je nakon kornera i prebacio vrata Slavena, pa su Zadrani nakon niza neiskorištenih šansi u posljednjih desetak minuta ušli sa strepnjom u konačni rezultat.

Zadar - Stadion Stanovi. Gledatelja 1000. Vrijeme sunčano.

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) 6.

Strijelac: 1:0 Ćurjurić (14)

Igrač utakmice: Ivan Ćurjurić

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mali1935
11:40 04.10.2009.

Bio sam svjedokom jucerasnje utakmice i mogu reci da tvrdnje kako je Ljubicic bio jedan od okosnica igre Zadra vrijedjaju inteligenciju svih nazocnih na tom dvoboju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije