Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN BILIĆ:

Ovo je jedna od najvećih pobjeda West Hama u povijesti, presretan sam!

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
10.02.2016.
u 08:31

'Budemo li ovako igrali u nastavku FA kupa, možemo otići do kraja.'

Kakva je to drama bila, kakav smo to triler vidjeli na Upton Parku! Slaven Bilić i Nikola Jurčević, naši treneri na klupi West Hama, plasirali su se među 16 najboljih u FA kupu, nakon što je West Ham, u ponovljenoj utakmici 4. kola, svladao Liverpool 2:1 (1:1, 1:0)!

Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je talijanski Nigerijac Angelo Ogbonna u 121. minuti, u sudačkoj nadoknadi drugoga produžetka! Nepotrebni je prekršaj napravio Lucas Leiva, Payet je izveo slobodni udarac, a Ogbonna je udarcem glavom sa sedam metara iskosa zabio za euforiju i prolaz West Hama. Ovo je bila treća pobjeda Westa Hama protiv Liverpoola u ovoj sezoni, jednom su remizirali...

Inače, nakon 90 izjednačenih i uzbudljivih minuta bilo je 1:1 (1:0), u obostrano otvorenom nadmetanju vidjeli smo u prvih sat i pol igre čak 25 udaraca na vrata (West Ham 15, Liverpool 10). West Ham je uzdrmao dvije vratnice (Reid i Payet), Liverpool jednu (Coutinho), obje su momčadi imale još po nekoliko lijepih zgoda... Liverpool je, istaknimo, došao u London u prilično šarenom sastavu, ozljede su prorijedile “redse” (zato nije bilo Lovrena), a i menadžer Jürgen Klopp na klupi je ostavio Milnera i Hendersona(!?).

Usput, iako je u subotu operirao slijepo crijevo, njemački je trener sjedio na klupi Liverpoola...

– Ništa me nije boljelo, operacija je bila izvrsno napravljena. Valjda je to dobitna kombinacija, engleski liječnik i njemački pacijent. Šteta, bili smo bolja momčad, ali nismo iskoristili šanse. Nisam baš sretan suđenjem – rekao je Klopp.

West Ham je poveo u 45. minuti – Valencia je s lijevoga boka ubacio loptu na drugu vratnicu, tamo je usamljen bio Antonio i udarcem iz prve, laganim volejem, pogodio je suprotni, desni kut vratara Mignoleta i odveo svoju momčad na odmor u euforičnom ozračju. No, radost domaćina kratko je trajala... Već u 3. minuti nastavka, naime, vidjeli smo najljepši potez na utakmici, genijalnost Brazilca Coutinha donijela je Liverpoolu izjednačenje. Izveo je Coutinho slobodni udarac sa 17 metara i mudro prevario domaću obranu – igrači u “živom zidu” su poskočili, a Coutinho je poslao loptu ispod njih, po zemlji, u mrežu!

Fantastično, bio je to Coutinhov potez vrijedan divljenja, iako je i obrana West Hama zavrijedila nagradu za glupost... Mreže se nisu više tresle i otišlo se u produžetke. A u 99. minuti, belgijski Kongoanac u majici Liverpoola, Christian Benteke, prometnuo se u tragičara – najprije je volejem sa 14 metara poslao loptu kraj vrata, da bi samo 20-ak sekundi kasnije izbio sam ispred Randolpha, no domaći je vratar obranio “zicer”! I kako to obično biva, kad su već svi čekali 11-erce, Ogbonna je kaznio Bentekea i otvorio West Hamu vrata ludoga slavlja...

– Teško mi je opisati osjećaje, ovo je jedna od najvećih pobjeda West Hama u povijesti! Presretan sam, budemo li ovako igrali u nastavku FA kupa, možemo otići do kraja – kaže Bilić.

>> Slaven Bilić u posljednjim sekundama produžetka izbacio Liverpool iz FA kupa!

Komentara 9

DO
dommar36
12:39 10.02.2016.

ako se luku moze velicat danima na svim mogucim portalima na temelju jednog gola onda smatram da se treba dati dovoljno medijskog prostora i za slavena koji je sjajan covjek i trener....bravo,cestitam!

AN
Andreeejjj
18:30 10.02.2016.

BraWoooo NANE BILIĆ, daleko najbolji HRV trener!!! Gdje ste sada"pljuvaći" Slavenovi?????

KA
karambita
08:47 10.02.2016.

Koliko halabuke oko nicega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije