Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNIK

Slaven Bilić ima novi posao! Preuzima omraženi režimski klub

Slaven Bilić
Foto: AFP
1/7
27.05.2019.
u 13:07

Navodno je sve već dogovoreno i hrvatski trener idućih će dana potpisati ugovor. Basaksehir se ove sezone borio za naslov prvaka Turske, ali je na kraju završio na drugom mjestu s dva boda manje od prvaka Galatasaraya.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić pred novim je trenerskim angažmanom. Turski mediji pišu da se Bilić vraća u njihovu zemlju i da će voditi Istanbul Basaksehir.

Navodno je sve već dogovoreno i hrvatski trener idućih će dana potpisati ugovor. Basaksehir se ove sezone borio za naslov prvaka Turske, ali je na kraju završio na drugom mjestu s dva boda manje od prvaka Galatasaraya.

Bivši hrvatski izbornik vodio je Bešiktaš od 2013. do 2015. godine i Turcima ostao u lijepom sjećanju. Još je bio trener Hajduka, moskovskog Lokomotiva i West Hama, a posljednji klub bio mu je Al-Ittihad iz Saudijske Arabije. Tamo nije uspio ostaviti dublji trag i dobio je otkaz nakon samo pet mjeseci.

Iza Basaksehira stoji Erdogan

Basaksehir funkcionira pod punom podrškom turskog premijera Recepa Erdogana, čija je nećakinja udana za predsjednika kluba Göksela Gümüsdaga. Erdogan je u turskoj napravio slično što je Željko "Arkan" Ražnatović radio kasnih devedesetih u srpskom nogometnom klubu Obilić. 

Maksimalno je zloupotrijebio svoju poziciju, iz državnih blagajni i tvrtki koje podupire besramno financirao klub te ga bodrio na većini utakmica, a jednom je, primjerice, otišao toliko daleko da je dao uhititi svojeg ekonomskog savjetnika Mustafa Sönmez koji je kao obožavatelj Bešiktaša slavio pobjedu svojeg kluba nad Basaksehirom. Da se ne priča o rekonstrukciji kluba 2014. nakon koje je prvi čovjek države nosio dres kluba s brojem 12 i umirovio ga u svoju čast?!

Komentara 4

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
14:01 27.05.2019.

Vraca se u Hajduk? Procitao sam samo naslov...

DU
Deleted user
14:00 27.05.2019.

Hahaha ..... Slijedi jos jedan otkaz.

Avatar majkuvam
majkuvam
20:42 27.05.2019.

Bravo Biliću!Postižes više nego skromne rezultate ali ih zato fantastično naplaćuješ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije