Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Slaven Bilić 
bi rado u West Ham doveo Nikolu Vlašića

Nikola Vlašić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
21.11.2015.
u 13:30

Trener Damir Burić volio bi već ove zime na Poljud dovesti Iliju Nestorovskog, prvog strijelca HNL-a, koji je dosad postigao 11 pogodaka

U Poljud u 17 sati stižu Inter i Ilija Nestorovski, prvi strijelac lige (11 pogodaka), kojeg Hajduk "kibicira". Trener bijelih Damir Burić široko se osmjehnuo kada smo ga pitali želi li ga imati već ove zime. Naravno, nije to otkrio, ali izrekao je niz pohvala na račun Nestorovskog.

– Kvalitetan je igrač, ima odličan osjećaj za gol, zna otvoriti napad... Ove sezone igra jako dobro – kazao je Burić.

Burić ostao bez Maglice

Vođu napada Intera Splićani prate već dugo, bio im je na meti još prošle sezone kada je harao drugom ligom, ali Goran Vučević posegnuo je za Franckom Ohandzom. I nije pogriješio što se tiče dojma koji je Ohandza ostavio, ali Kamerunac koji je oduševio splitsku publiku rijetko igra. Više se druži s klupskim liječnikom nego s trenerom Damirom Burićem i to je veliki problem Hajduka. Naime, Burić je ostao bez pravog napadača, odnosno Antona Maglicu ne vidi kao špicu koja mu može donijeti prevagu. Naravno, Maglica nije zadovoljan statusom, to je preko medija i poručio.

– Maglica se treba dokazivati na terenu, ne treba svoje nezadovoljstvo iskazivati putem medija, teren je jedino mjesto za dokazivanje. Vjerujem da će to i napraviti. U Osijeku je Milović tri puta spustio loptu, a nikoga nije bilo oko njega – pojasnio je Burić.

U takvom odnosu snaga, Burić već dugo na poziciji napadača drži Nikolu Vlašića. A Hajdukovu najvećem talentu to i nije prirodno mjesto, ne voli igrati na mjestu klasičnog napadača. Nevoljko je na toj poziciji, ali Burić ne odustaje. Nije važno što Hajduk dočekuje Inter sa dva poraza u nizu. Jedino što se može dogoditi jest promjena koncepcije, sve figure ostaju iste, ali imat će neke druge zadatke. Burić planira Andriju Balića gurnuti bliže napadu, bit će to svojevrsnih 4-2-3-1. Drugog Hajdukova dragulja treba vratiti u život, nije u dobroj formi u posljednje vrijeme. A što se tiče Vlašića, puno se u Poljudu priča o njegovu odlasku. Nisu slučajno Goran Vučević i Tonči Martić bili u Londonu i sastali se sa Slavenom Bilićem. Tko zna, možda mladi reprezentativac ode u West Ham, u kojem Bilić ima status božanstva i dovoljna je samo jedna njegova riječ. Vlašić je nedavno produljio ugovor s Hajdukom, ali u Poljudu su jasno kazali da se nadaju jednom kvalitetnom zimskom transferu. Možda baš Vlašićev bude taj koji u Hajduku dugo čekaju. Jedna financijska injekcija od preko pet milijuna eura sjela bi kao as na desetku. Očito je Vlašiću suđen odlazak u London, još otprije je poznato da je bio na meti Arsenala i Tottenhama, sada bi u igru mogao ući i Bilićev West Ham.

Povratak u pobjednički ritam

No, to bi se tek trebalo dogoditi, Buriću je sada najvažnije da se vrati ritmu pobjeda. Iza Hajduka su dva poraza, nakon Osijeka trener je kazao da je igra njegove momčadi bila dno dna.

– Samokritični smo, igrači su svjesni da se neke stvari moraju bolje raditi. Nakon Osijeka sam im rekao da su se prema svome poslu na terenu odnosili onako kako se ne bi smjeli odnositi – rekao je Burić.

Oprezan je uoči Intera, trener kojem je analitika vrlo važna u pripremi susreta proučio je pojedinosti o mladićima iz Zaprešića.

– Inter je igrao neodlučeno s Dinamom, Rijekom i Splitom, igra kvalitetno s momčadima iz vrha – zaključio je Burić.

>> Burić: Ovo je dno dna, Hajduk je bio bahat i arogantan, sramota!

Komentara 2

BR
Brontops
15:39 21.11.2015.

Stalno o ulovljenoj ptici koja jos uvijek skakuce s grancice na grancicu u obliznjem gaju!

Avatar samo Istina
samo Istina
19:41 21.11.2015.

Nane ostavi nam Nikolu doma!!! Još bar dvi tri godine nek ostane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije