Naslovnica Sport domaći nogomet

Skočić čeka svoju mušteriju, a Balakov traži pobjedu za ostanak

Bivši napadač Hajduka i Dinama do ljeta će nositi dres Rijeke
21. ožujka 2012. u 09:18 1 komentara 1 prikaza
\'07.08.2011., Split, Poljud - Nogometna utakmica 3. kola prve HNL. HNK Hajduk - NK Rijeka. zavrsila rezultatom 2:1 - Anas Sharbini Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Novi trener Rijeke Dragan Skočić rado se sjeća Hajduka. Bijele je pomeo u sezoni 2005./2006., jednoj od najboljih u povijesti Rijeke. Pod Skočićevim vodstvom Rijeka je osvojila Hrvatski kup, bila druga u prvenstvu, a s Hajdukom je igrala pet puta, tri je puta pobijedila, a dva puta bilo je neodlučeno. Bila je to godina kada je Rijeka u Poljudu, uz tri pogotka Vugrinca, pobijedila sa 4:0. Naravno, Skočić se nerado sjeća ljeta 2006., Niko Kranjčar je briljirao, Hajduk je pobijedio sa 1:0, a Skočić je nedugo potom smijenjen. Tadašnji gospodar Rijeke Robert Ježić bio je nemilosrdan.

– Uvijek imam poseban motiv kad igramo protiv Hajduka. Teško je sada pričati o tome što je bilo, sada je drugačija situacija. Ali, vjerujem da se možemo radovati – kazao je Skočić.

Uoči jadranskog derbija Rijeka je dobila i Ivana Bošnjaka. Nekadašnji napadač Cibalije, Hajduka i Dinama, bivši reprezentativac, posljednje je vrijeme bio u Kini. Na Kantridi će ostati do ljeta, ali još nema pravo nastupa.

Splićani su se u miru Opatije pripremali za okršaj s Rijekom. Krasimiru Balakovu Opatija budi ugodne uspomene. Igrao je na Kantridi za Bugarsku 13. veljače 2002. godine, poslije je sa Zvonimirom Soldom otišao na večeru u Opatiju.

– To je sudbina, igrali smo na Hajdukov rođendan, tko bi tada rekao da ću sjesti na klupu bijelih – ističe Balakov.

Uspomene na te dane su lijepe. Manje su mu lijepe na blisku prošlost. Maksimirski poraz ga peče, rado bi ga zaboravio. Ne želi komentirati riječi Dinamova trenera Ante Čačića o tome da su Gabrić i Anas Sharbini bili bekovi. Balakov se radije okreće Rijeci. Na raspolaganju nema prehlađenoga Gabrića i \"kartoniranog\" Limu, ali mora tražiti pobjedu. Jer, svaki drugi rezultat ozbiljno bi zatresao njegovu poziciju. Vole ga navijači, ali kada se pogleda koliko ga Hajduk plaća, akcije mu ne stoje baš najbolje. I samo pobjedama može opravdati uloženo.

– Radimo dobro, došlo je vrijeme da počnemo ubirati i plodove, nismo ni od Dinama trebali izgubiti. Možemo do pobjede, uvjeren sam u to. Nismo izgubili samopouzdanje – kazao je Balakov.

Elipso