Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA Joško Skoblar sumnja u Francuze, a Dario Šimić vjeruje da će Božica završiti baš u njihovim rukama

Skoblar: Odlučit će čarobnjak Zizou

sp-skoblar-txt.jpg
import
08.07.2006.
u 17:27

Iako je Joško Skoblar u Francuskoj zapravo kao doma, Galski pijetlovi nisu mu djelovali kao momčad koja može napraviti nešto veliko. Skoblar ni danas, kad su pred vratima raja, Zidaneu, Henryju i društvu ne vjeruje. A zanimljivo da Dario Šimić, igrač Milana, Francuze vidi s Božicom u rukama.

- Francuzi su za mene iznenađenje. Najveće iznenađenje. Uglavnom su se provlačili, odigrali su samo jednu vrhunsku utakmicu. Onu s Brazilom - ističe Skoblar, a Dario Šimić ih ipak vidi bliže zlatu iako su njegove simpatije na strani Italije: - Francuska ima bolje pojedince, ima čarobnog Zidanea, fantastičnog Henryja, izvrsnog Riberyja. Tu su dva sjajna zadnja vezna Vieria i Makalele, to je doista prava momčad.

- No, čine se umornijima od Talijana, koji su imali dan odmora više? - Sigurno je da će odlučivati forma tog trenutka. I umor ili svježina mogu odigrati ključnu ulogu - upozorava Šimić. Kad su poispadali Argentinci, Nizozemci, pa i Česi... koji su morali napraviti više, Domenechovom se društvu otvorilo i oni su to savršeno iskoristili.

- Frank Ribery je ključ, on je pokretač ove Francuske, čovjek prevage, igrač koji je donio novi duh i rasterećenje. Sjajan je, može igrati u oba smjera, ima savršenu motoriku, brzinu, inteligenciju, moć... Što je najbitnije, Ribery je rasteretio Zidanea, pa i Henryja jer je svojom probojnošću svratio pozornost na sebe, natjerao suparničke braniče da se najviše usredotoče na njega i tu je Zidane najviše dobio prostora za kreaciju i briljantne individualne akcije - obrazlaže Skoblar.

Šimića pak nije iznenadila Italija. - Znam Lippija, to je vrstan i studiozan nogometni stručnjak, koji je stvorio kompaktnu momčad koju je teško pobijediti. Obrana s izvrsnim Buffonom djeluje impresivno, no Italija u ovom trenutku ima problema s napadačima - iznosi Šimić. - Mogu li Francuzi postati svjetski prvaci? - Mislim da će upravo tako i biti, no Francuzi ako žele do pobjede, moraju rano postići pogodak, inače, u suprotnom ako se utakmica odvuče prema kraju bez pobjednika, tada bi Talijani mogli nešto iščeprkati - misli Šimić. Skoblar je pak uvjeren da je Italija mnogo jača momčad i da Francuzi nemaju nikakve šanse.

- Talijani igraju napadački nogomet, a Francuzi su krajnje defenzivni. Njihovi bočni igrači zapravo i ne prelaze centar, jer u napadu ionako nemaju što tražiti. Uz stopere, defenzivci, sjajni, ali opet defenzivci, su i Vieira i Makelele. Premalo je tu igrača koji mogu rastaviti sjajni talijanski sustav. A opet, to je nogomet, sve je moguće makar sam uvjeren da će naslov svjetskog prvaka, sasvim zasluženo, osvojiti Italija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije