Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOBAN JE RJEŠENJE

Skoblar: Marković je samo manje zlo

Josip Skoblar
Marko Lukunić/Pixsell
23.02.2011.
u 19:36

- Šuker nije za predsjednika, a Štimac se okružio lošim ljudima - smatra Skoblar

Ako je netko od Hrvata slavan u Francuskoj kad je o nogometu riječ, onda je to Josip Skoblar (70). Na Olympiqueovu zidu i dalje visi njegova velika slika, slika nekoć vrsnog napadača koji je 1971. godine bio najbolji europski strijelac. Njegov rekord od 44 pogotka u jednoj sezoni do danas nitko u Francuskoj nije srušio. Danas je skaut Olympiquea. Fizički je daleko od našeg nogometa, iako dolazi na utakmice u Maksimir. Duboko je razočaran događanjima u HNS-u.

– Nažalost, oni koji bi htjeli voditi savez to ne zaslužuju, kakve kompetencije imaju ti ljudi? – kaže.

– Mislite na Štimca?

Pogodit će nas bumerang

– Zvao me, želio u svojoj 'momčadi', ali rekao sam otvoreno da sam uz Markovića. Igor je bio odličan igrač, ali nakon toga nije napravio ništa više. I kad sam vidio kojim se ljudima okružio, kakva mu je ta 'momčad' koju slaže, nisam imao dvojbe. Nisam ja ni Markovićev čovjek, pa on mi nikada nije dao da se ozbiljnije približim savezu – veli Skoblar, koji je bio zainteresiran i za izborničko mjesto, ali nikad nije ušao ni u uži krug.

Zašto onda prednost dajete Markoviću?

– Iz jednostavnog razloga, od dva zla treba izabrati manje, a Marković je manje zlo. Kod njega znamo što imamo, savez je dobro sređen, rezultati reprezentacije su odlični. Samo, mi se nikad nismo naučili skromnosti, ne znamo biti objektivni. Stalno previše hoćemo, samo ne znam što će se dogoditi kad nas jednom pogodi bumerang. Sve me to kopka, pogađa, to je i moj život. I zato sam protiv toga da savez vode ljudi kakve je okupio Štimac, svima nam mora biti u interesu da bude što bolje, a ne što gore.

Ako ste protiv Štimca, a za Markovića samo zato što je manje loš od Štimca, tko bi bio pravo rješenje?

– Boban se drži diskretno, mogao bi biti pravo rješenje, ostao je u svijetu nogometa, iako izravno u njemu nije radio. I ja bih volio biti predsjednik, ali Boban bi mogao biti dobar izbor. Za mene je rješenje da sada ostane Marković, on to može još dvije, tri godine, pa u tom razdoblju treba pripremiti čovjeka koji će ga naslijediti.

Marković je, uz pomoć Zdravka Mamića, to i planirao, ali s Davorom Šukerom.

Platini stiže po glas

– Nije mi Šuker čovjek za takav položaj, zabijao je golove kao igrač i na tome stao. Možda može i Štimac biti pravi predsjednik, ali ne s ljudima kojima se okružio i ne na način kojim je krenuo.

U Zagreb dolazi predsjednik Uefe.

– Platini je sklon Markoviću, dugo se znaju. A ne zaboravite da Hrvatska ima i glas u Uefi koji je uredno davala Platiniju – zaključio je Skoblar.

Komentara 7

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
20:04 23.02.2011.

Bravo legendo!

Avatar Kralj meraka
Kralj meraka
23:38 23.02.2011.

najlakše je ovako pametovat......pa što se vi gosp.Skoblaru niste prijavili????

LU
luanti
09:12 24.02.2011.

u SN naslov čvrsto uz Markovića a u VL Marković je samo manje zlo pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije