Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GEIGER VODI

Ski skokovi: Ryoyu Kobayashi pobijedio ispred petorice Norvežana

Ski Jumping World Cup 2021
ANNEGRET HILSE
12.12.2021.
u 20:18

Sljedećeg vikenda skakači će se za bodove boriti na skakonici u švicarskom Engelbergu, posljednjoj postaji Svjetskog kupa prije novogodišnje turneje "Četiri skakonice" koja će započeti 29. prosinca natjecanjem u njemačkom Oberstdorfu

Japanski reprezentativac Ryoyu Kobayashi pobjednik je nedjeljnog natjecanja skijaša skakača za Svjetski kup u njemačkog Klingenthalu, gdje je stigao do svoje 21. pobjede u karijeri, a druge u ovoj sezoni.

Kobayashi je svojom pobjedom spriječio povijesni uspjeh norveških skakača koji su zauzeli sva mjesta od drugog do šestog.

Japanac je skokom od 129,5 metara bio vodeći nakon prve serije, a za pobjedu je u drugoj seriji doletio do 138 metara te sakupio 262,8 bodova i time spriječio veliki trijumf Daniela Andrea Tandea koji je osvojio drugo mjesto sa 2,6 bodova zaostatka, manje od devet mjeseci nakon što je doživio stravičan pad na letaonici u Planici, nakon kojeg je nekoliko dana proveo u induciranoj komi.

Uz Tandea je mjesto na postolju zauzeo sunarodnjak Marius Lindvik (256,6 bodova), a od četvrtog do šestog mjesta nanizali su se Robert Johansson, Halvor Egner Granerud i Johann Andre Forfang. Iza norveškog kontigenta na sedmo mjesto se smjestio Slovenac Cene Prevc.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa zadržao je Nijemac Karl Geiger s 414 bodova. Ryoyu Kobayashi se s 316 bodova probio na drugo mjesto, a treći je Austrijanac Stefan Kraft s 311 bodova.

Sljedećeg vikenda skakači će se za bodove boriti na skakonici u švicarskom Engelbergu, posljednjoj postaji Svjetskog kupa prije novogodišnje turneje "Četiri skakonice" koja će započeti 29. prosinca natjecanjem u njemačkom Oberstdorfu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije