Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNOST

Škaro traži pomoć za crnogorske boksače jako narušena zdravlja

'24.04.2006., Zagreb - Damir Skaro i Franjo Arapovic na maksimirskom stadionu snimaju emisiju Derby.  Photo: Jurica Galoic/24sata'
'Jurica Galoic/24sata'
26.03.2012.
u 08:51

Bivši hrvatski boksač i nekadašnji saborski zastupnik Damir Škaro ovog je vikenda bio tema pohvalnih priča u Crnoj Gori

Odazvavši se pozivu da bude gost na profesionalnoj boksačkoj reviji u Nikšiću, Škaro je odlučio solidarizirati se s dvojicom crnogorskih boksača koji sa zdravljem nisu imali sreće, odnosno teško su bolesni.

Posjet znači život

Glavni tajnik Kluba hrvatskih olimpijaca najprije je posjetio Zorana Vujičića, bivšeg teškaša koji već šest godina boluje od multiple skleroze i koji je bio jako sretan kada je ugledao hrvatskog boksačkog velikana.

– Za mene je taj posjet život, nešto enormno. Iz Hrvatske je došao čovjek kojeg nisam osobno poznavao, što je izuzetan čin. U boksu postoje četiri doktora znanosti, a dvojica od njih dala su mi podršku, Vladimir Kličko i Damir Škaro.

S obzirom na to da se s njim 1999. borio (nokaut u prvoj rundi), Vladimir Kličko je odlučio pomagati Vujičiću. Nekoliko puta slao mu je donacije od 10.000 eura za godišnju dozu betaferona, vrlo skupog lijeka za multiplu sklerozu.

– Vujičića sam upoznao preko Facebooka. I mi boksači, unatoč gruboj vanjštini, imamo dušu. Naumio sam posjetiti i Slobodana Radulovića koji je imao gangrenu – izjavio je Škaro.

Čuvši da Zoran od države prima samo 60 eura pomoći, Škaro se putem podgoričkih Vijesti obratio i crnogorskom političkom vrhu.

Boksači laki na peru

– Ovim putem apeliram na crnogorsku vladu da pomogne tim sportašima. Njima ne trebaju velika sredstava. Onoliko koliko njima treba jest statistička pogreška u proračunu.

Zanimljivo je da su obojica boksača s invaliditetom sklona pisanju. Vujičić povremeno piše kolumne za Vijesti, a Radulović, koji živi u Podgorici, piše knjige.

Zanimljivo je da je Miodrag Perunović, najbolji crnogorski boksač svih vremena, napisao knjigu pjesama, a ima i objavljenu knjigu kolumni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije